Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από τη Βουλή! – Στουρνάρας: Δεν είμαστε χώρα μπέστε σκύλοι αλέστε. Όταν έρθει η ώρα θα δώσω στοιχεία

Alexis-Tsipras-parliament
Ένα βήμα πιο μακριά πήγε ο ΣΥΡΙΖΑ την αντιπολιτευτική τακτική του, επιλέγοντας να αποχωρήσει το απόγευμα από τη Βουλή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την ΕΡΤ.
Οι βουλευτές του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αποχώρησαν από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή στην οποία συζητείται το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με το οποίο εισάγεται στην ελληνική έννομη τάξη κοινοτική οδηγία για τη ρύθμιση θεμάτων της ΕΛΤΕ και αναμόρφωση του Οργανισμού του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.
Όπως τόνισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, οι βουλευτές του κόμματος επέλεξαν να αποχωρήσουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το κλείσιμο της ΕΡΤ και το mail του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για όσους αναμεταδίδουν το σήμα της.
Στην κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρήσει από τη Βουλή, απάντησε ο Γιάννης Στουρνάρας: “Έχω ευθύνη. Δεν είμαστε χώρα μπέστε σκύλοι αλέστε”, ήταν τα λόγια του Υπουργού Οικονομικών, ο οποίος συνέχισε:
“Εγώ προσπαθώ να βρίσκω συναινετικές λύσεις. Εμείς προτείναμε μια λύση. Αν κάποιος δεν συμφωνεί πρέπει να προτείνει κάτι ισοδύναμο. Το να λες όχι χωρίς να προτείνεις δεν δίνει λύση στη πρόβλημα. Η ουσία είναι ότι προσπαθούμε να λειτουργήσει εκ νέου η δημόσια ραδιοτηλεόραση που είχε πολύ αρνητικές επιδόσεις και σε θέματα κόστους και σε θέματα τηλεθέασης. Δεν θέλω να οξύνω το κλίμα αλλά όταν έρθει η ώρα θα δώσω τα στοιχεία”, τόνισε ο Γιάννης Στουρνάρας.

υστερογραφα