Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Εβδομαδιαίες Προτάσεις: ΔEITE THN EΒΔΟΜΑΔΑ 5/7-11/7 2021

  







Το Τελευταίο Τρένο του Γυρισμού

Δευτέρα, 5/7 στις 23.00




Η ακμάζουσα οικονομία της Κίνας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την εκμετάλλευση του τεράστιου πληθυσμού της, που μεταφράζεται σε εκατομμύρια φθηνά εργατικά χέ­ρια. Το ντοκιμαντέρ διερευνά όχι μόνο τη μελλοντική μοίρα του ατόμου μέσα σε αυτή τη χαοτική κοινωνική εξέλιξη, αλλά επίσης τα οφέλη και τις ζημίες σε έναν αγώνα δρόμου, που θα κρίνει την επόμενη υπερδύναμη του κόσμου.










Κλιματική Αλλαγή: Τα Γεγονότα (1/2)

Τρίτη, 6/7 στις 23.00







Ντοκιμαντέρ του BBC. Ο Ντέιβιντ Ατένμπορο παρουσιά­ζει τα επιστημονικά δεδομένα γύρω από την κλιματική αλλαγή και αναζητά πιθανές λύσεις γι' αυτή την παγκό­σμια απειλή.










Δεσμοί Αίματος

Τετάρτη, 7/7 στις 00:00








Ισλανδική ταινία, σε σκηνοθεσία Γκρίμουρ Χακόναρ­σον με τους: Σίγουρδουρ Σιγούργιονσον, Θέοντορ Γιού­λιουσον (2015). Σε μια απομακρυσμένη ισλανδική κοιλά­δα δυο αδέλφια, που έχουν να μιλήσουν μεταξύ τους για χρόνια, καλούνται να αντιμετωπίσουν από κοινού μια αρ­ρώστια που εξοντώνει τα κοπάδια τους. Βραβείο Καλύτε­ρης Ταινίας στο Τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα» του Φεστι­βάλ των Καννών. Στην Ελλάδα απέσπασε τον «Χρυσό Αλέ­ξανδρο» στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.









Εφευρέσεις που Άλλαξαν τον Κόσμο

Πέμπτη, 8/7 στις 22:00








Σειρά ντοκιμαντέρ του BBC που μας μεταφέρει σε ένα συ­ναρπαστικό ταξίδι στην ανθρώπινη ιστορία, έχοντας ως επίκεντρο 6 σπουδαίες εφευρέσεις, οι οποίες διαμόρφωσαν σε μεγάλο βαθμό τον σύγχρονο τρόπο ζωής.










Η Ιστορία της Αμερικής σε Χρώμα

Παρασκευή, 9/7 στις 21:00







Σειρά ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία του Τομ Μπρίσλεϊ. Η ιστορία της Αμερικής από το 1920 έως το 1960 για πρώτη φορά όχι σε άσπρο μαύρο, αλλά σε χρώμα, μέσα από επι­χρωματισμένα, σπάνια, οπτικοακουστικά αρχεία










Ακατόνε

Παρασκευή, 9/7 στις 22:00







Ιταλική ταινία, σε σκηνοθεσία του Πιέρ Πάολο Παζολί­νι με τους: Φράνκο Τσίτι, Φράνκα Πασούτ, Αντριάνα Άστι (1961). O Ακατόνε, ένας μικρο-προαγωγός στις λαϊ­κές συνοικίες της Ρώμης, χάνει την πηγή των εισοδημά­των του, όταν η αστυνομία συλλαμβάνει την «κοπέλα» του. Προσπαθεί να βάλει στο επάγγελμα τη Στέλλα, μια αθώα και αφελή κοπέλα που είναι ερωτευμένη μαζί του, δοκιμάζει ακόμα και να δουλέψει, όμως σύντομα επιστρέ­φει στην παρανομία, βρίσκοντας τραγική κατάληξη.










Σε Προσκυνώ Γλώσσα

Σάββατο, 10/7 στις 19:00








Ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθη­νών Γεώργιος Μπαμπινιώτης συνομιλεί με τη δημοσιο­γράφο και κλασική φιλόλογο Βίκυ Φλέσσα για θέματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.











Λεονάρντο, τα Έργα (2/2)

Σάββατο, 10/7 στις 21:00








Ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι υπήρξε ένας από τους μεγαλύτε­ρους καλλιτέχνες όλων των εποχών. Πολλά τηλεοπτικά προγράμματα έχουν αναδείξει τη μεγαλοφυΐα του, αλλά συχνά παραλείπουν να ασχοληθούν με την πιο σημαντική προσφορά του: την καλλιτεχνική του δημιουργία. Αυτό  το κενό έρχεται να καλύψει το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ, προσφέροντας ένα συναρπαστικό ταξίδι στην πολύπλευρη τέχνη του.










Ταξί στην Τεχεράνη

Σάββατο, 10/7 στις 23:00








Ταινία του  Τζαφάρ Παναχί με τους: Τζαφάρ Παναχί, Χά­να Σαεϊντί (Ιράν, 2015). Ο σκηνοθέτης Τζαφάρ Παναχί υποδύεται έναν οδηγό ταξί και κινηματογραφεί τις συνο­μιλίες του με επιβάτες, καθώς και με μέλη της οικογένειάς του. Χρυσή Άρκτος στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου. 









Η Βασίλισσα του Ντίντορφ

Κυριακή, 11/7 στις 17:30








Νεανική ταινία σε σκηνοθεσία Χόγια Τομ με τους: Λίζα Μελ, Μεξ Σλούπφερ, Ντένι Μόριτζ Σόνενσαιν (Γερμανία, 2017). Οι καλοκαιρινές διακοπές μόλις ξεκίνησαν στο Βραδεμβούργο, αλλά η δεκάχρονη Λέα δεν πάει στην κα­τασκήνωση φέτος με τους φίλες της, όπως κανονικά θα έκανε.  Έχει ανακαλύψει ένα δεντρόσπιτο, το οποίο ανή­κει σε μια παρέα αγοριών και σε καμία περίπτωση τα κο­ρίτσια δεν επιτρέπονται στη «συμμορία». Εκτός και αν η Λέα αποδείξει στην πράξη ότι δεν φοβάται.










Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/

 

Επικοινωνία

e-mail: tv-epikoinonia@parliament.gr

Τηλ: 210-3735035

 

Προτεραιότητα του καναλιού είναι η μετάδοση των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων. Επειδή η διάρκειά τους δεν μπορεί να προϋπολογιστεί με ακρίβεια, είναι πιθανόν να συμβαίνουν απροειδοποίητες αλλαγές στο τηλεοπτικό πρόγραμμα.

Βουλή Τηλεόραση- Επικοινωνία