Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022

Κράτησε το απόλυτο αλλά… αποδεκατίστηκε ο Παναθηναϊκός στη Λαμία

  

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς πέρασε και από το “Αθανάσιος Διάκος”, επικρατώντας με 2-0 της Λαμίας, ωστόσο ο Σέρβος τεχνικός είδε πολλούς εκ των ποδοσφαιριστών του να αποχωρούν ως τραυματίες.

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να κέρδισε και να έκανε το 8/8, αλλά η αναμέτρηση στη Λαμία δεν θα μνημονευτεί για το τρίποντο. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είδε τους Αϊτόρ, Τσέριν, Ιωαννίδη, Παλάσιος και Τρουιγιέ να τραυματίζονται και να αποχωρούν από τον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα, ο Γάλλος ποδοσφαιριστής φάνηκε να αποκόμισε τον πιο σοβαρό τραυματισμό, καθώς γύρισε μόνος του το γόνατό του.

Το “τριφύλλι” έδειξε με το… καλησπέρα, τη θέλησή του να βρει ένα γρήγορο γκολ και να επιβάλλει τον ρυθμό του στο “Αθανάσιος Διάκος”.  Το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των επιθέσεων. Στο 4′, ήρθε η πρώτη φάση στο παιχνίδι από τον Αϊτόρ. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός έκανε ωραία κίνηση και εκτέλεση, αλλά ο Σαράνοφ έπεσε και μπλόκαρε την μπάλα. Στο 6′, ο Παναθηναϊκός απείλησε ξανά, καθώς ο Παλάσιος έκανε το σουτ, μετά από γύρισμα του Αϊτόρ, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 23′, η υπεροχή των φιλοξενούμενων οδηγήθηκε σε γκολ. Ο Ιωαννίδης τσίμπησε ωραία την μπάλα προς τον Μπερνάρ, εκείνος πέρασε ωραία κάθετη στον Παλάσιος και ο Αργεντινός εξτρέμ άνοιξε το σκορ με όμορφο σκάψιμο της μπάλας. Εν συνεχεία, οι “πράσινοι” θέλησαν να εκμεταλλευτούν τη ψυχολογία του γκολ. Στο 28′, ο Αϊτόρ γύρισε την μπάλα από τα αριστερά και οι Ιωαννίδης, Παλάσιος δεν κατάφεραν να τη… σπρώξουν στα δίχτυα από πλεονεκτικές θέσεις. Ο Παναθηναϊκός είχε και δοκάρι με τον Αϊτόρ στο 33′, αλλά η φάση θεωρήθηκε μη γενόμενη, λόγω θέσεως οφσάιντ που ήταν ο Ισπανός εξτρέμ. Το ημίχρονο έληξε με 1-0 υπέρ του “τριφυλλιού”.

Στο δεύτερο μέρος, οι “πράσινοι” συνέχισαν να έχουν την υπεροχή του αγώνα, κυκλοφορούσαν την μπάλα και ήλεγχαν τον ρυθμό. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς προχώρησε σε αρκετές αναγκαστικές αλλαγές, βλέποντας την ομάδα του να… αποδεκατίζεται. Στο 73ο λεπτό, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά του. Ο Μπερνάρ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Σάντσες πήρε την κεφαλιά και η μπάλα βρήκε πρωτίστως σε σώματα, αλλά δευτερευόντως ο Αργεντινός μπακ σούταρε και έκανε το 2-0. Στο 73′, το “τριφύλλι” έφτασε μία… ανάσα από τον 3-0, με τον Μάγκνουσον να πιάνει την κεφαλιά και τον Σαράνοφ να αποσοβεί τον κίνδυνο. Οι δύο ομάδες πορεύτηκαν στα εναπομείναντα λεπτά με δέκα παίκτες αμφότερες, καθώς οι προπονητές είχαν ολοκληρώσει τις αλλαγές του. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να παραμείνει σε θέση οδηγού, διατήρησε το προβάδισμά του και πήρε τη νίκη, κάνοντας το 8/8 στο πρωτάθλημα.

Λαμία (Τζιανλούκα Φέστα): Σαράνοφ, Σαραμαντάς, Σιμόν, Αντέτζο, Κορνέζος, Γκοράνοβ, Τζανδάρης (67′ Σλίβκα), Μπεχαράνο, Ασκόβσκι (46′ Νούνιεθ), Ντε Βινσέντι (82′ Μαρμεντίνι), Τσιλούλης (68′ Γιακουμάκης), Μανούσος (78′ Ρόμανιτς).

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες, Μάγκνουσον, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Τσέριν (52′ Τσοκάι), Μπερνάρ (78′ Γκάνεα), Αϊτόρ (46′ Βέρμπιτς), Παλάσιος (78′ Βαγιαννίδης), Ιωαννίδης (71′ Τρουιγιέ)