Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Ώρα Μηδέν Μόνη και εκτός προγράμματος η Ελλάδα από τα μεσάνυχτα - Σε καθεστώς ληξιπρόθεσμης οφειλής

european_commision ελλαδα κομισιον οικονομιαΔραματικές ώρες ζει η Ελλάδα. Από τα μεσάνυχτα εκ των πραγμάτων η χώρα βρέθηκε εκτός της ομπρέλας διάσωσης του δεύτερου Μνημονίου. Το νέο αίτημα της κυβέρνησης για τρίτο πρόγραμμα με ορίζοντα δύο ετών θα συζητηθεί μετά το δημοψήφισμα.
Νέες τηλεφωνικές επαφές με ευρωπαίους ηγέτες είχε χθες ο Αλ. Τσίπρας. «Η κυβέρνηση μπορεί να αποφασίσει διαφορετικά. Είναι πολιτική απόφαση για βιώσιμη συμφωνία», τόνισε χθες σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης.
Δραματικές ώρες ζει πια η Ελλάδα με την ένδειξη «κλειστόν» να μην περιορίζεται στις τράπεζες, αλλά να «στιγματίζει» την καθημερινή δραστηριότητα των πολιτών και να εστιάζει στο ότι η «κατάσταση πολιορκίας» της χώρας έχει προς το παρόν απρόβλεπτη διάρκεια.
Μετά τα μεσάνυχτα εκ των πραγμάτων η χώρα βρέθηκε εκτός της ομπρέλας διάσωσης του δεύτερου Μνημονίου, ενώ η κυβέρνηση επιχείρησε στο... παρά πέντε να περάσει το αίτημά της από τους δανειστές για τη συμφωνία υπέρ ενός τρίτου προγράμματος με ορίζοντα δύο ετών.
Πηγή: ethnos.gr