Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Παρέμβαση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκου Γόντικα στη συνεδρίαση του Πε.Συ. για τις δαπάνες μετακινουμένων εντός και εκτός επικρατείας




Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υλοποιώντας στο ακέραιο τις «δημιουργικές ασάφειες» που έχει η συμφωνία της 20ης Φλεβάρη με τους θεσμούς (Ε.Ε. – ΕΚΤ – ΔΝΤ), βάζει μπροστά το σχέδιο για μείωση του λεγόμενου «μη μισθολογικού κόστους».


Ένα σχέδιο, που ήρθε να συμπληρώσει τις περικοπές της προηγούμενης κυβέρνησης των ημερών για τις εκτός έδρας κινήσεις κατά 50%, τις περικοπές σε άδειες, ασθένεια κλπ.
Με το Σχέδιο Νόμου «Δαπάνες Μετακινούμενων εντός & εκτός Επικράτειας» που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Οικονομικών  καταργείται επί της ουσίας η ημερήσια αποζημίωση για τα εκτός έδρας των δημοσίων υπαλλήλων, βάζοντας ως προϋπόθεση αποζημίωσης την κίνηση σε απόσταση πάνω από 160 km από την υπηρεσία!!!
Φαίνεται πως και «από τη μύγα ξύγκι» θα βγάλει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προκειμένου να βγουν τα αναγκαστικά πλεονάσματα και οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί που φέρνει η επικείμενη αντιλαϊκή Συμφωνία.
Και όχι μόνο αυτό. Οι δημόσιοι υπάλληλοι για να είναι συνεπείς με τους πολίτες θα αναγκάζονται να βάζουν κι από την τσέπη τους για να κινηθούν εκτός έδρας !!!
Μετά το πετσόκομμα των κοινωνικών δαπανών (Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία), το κατακρεούργημα των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων, τις αναγκαστικές δεσμεύσεις των αποθεματικών των Δήμων και άλλων 1.500 φορέων του Δημοσίου, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των καπιταλιστών έρχονται και νέα μέτρα στο πνεύμα της νέας αντιλαϊκής Συμφωνίας. Αυτό προαναγγέλλει το συγκεκριμένο Σχέδιο Νόμου…
Οι δηλώσεις της συγκυβέρνησης ότι δεν θα υπάρχουν νέες μειώσεις των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων αποδεικνύονται «αέρας κοπανιστός», και δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς από μια κυβέρνηση που αναγνωρίζει τα χρέος, που έχει δεσμεύσεις απέναντι στα μεγάλα συμφέροντα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Καμιά ανοχή. Καμιά αναμονή. Καμιά «στάχτη στα μάτια» στις ψευδεπίγραφες «διαβουλεύσεις» και τους «κοινωνικούς διαλόγους».

Με βάση τα παραπάνω καταθέτουμε το εξής σχέδιο απόφασης για το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου:
Το Π.Ε.Σ.Υ. Πελοποννήσου εκφράζει κατηγορηματικά την αντίθεσή του στο σχέδιο Νόμου δαπάνες μετακινουμένων εντός και εκτός Επικρατείας που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπ. Οικ., γιατί καταργείται επί της ουσίας η ημερήσια αποζημίωση για τα εκτός έδρας των δημοσίων υπαλλήλων βάζοντας  ως προϋπόθεση αποζημίωσης την κίνηση σε απόσταση πάνω από 160 km από την υπηρεσία!!!
             Το σχέδιο αυτό υλοποιεί στο ακέραιο τις δημιουργικές ασάφειες της συμφωνίας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ της 20ης Φλεβάρη 2015 με τους θεσμούς (Ε.Ε. - Ε.Κ.Τ.- ΔΝΤ) για τη μείωση του λεγόμενου μη μισθολογικού κόστους  και συμπληρώνει  τις περικοπές της προηγούμενης κυβέρνησης των ημερών για τις εκτός έδρας μετακινήσεις κατά 50% , τις περικοπές σε άδειες , ασθένειες κ.λ.π.
     Το συγκεκριμένο Σχέδιο Νόμου προαναγγέλει τα νέα μέτρα  που έρχονται για την  ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας  του κεφαλαίου.
     Οι δηλώσεις της συγκυβέρνησης ότι δεν θα υπάρχουν νέες μειώσεις μισθών των δημοσίων υπαλλήλων είναι τουλάχιστον  παραπλανητικές.
    Οι εργαζόμενοι να οργανώσουν την πάλη τους  για την κατάργηση των αντεργατικών νόμων, την κατάργηση παλιών και νέων μνημονίων και να διεκδικήσουν την πλήρη αποκατάσταση των απωλειών τους.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ