Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Η Αθήνα που υπάρχει μόνο... στο μυαλό του Καμίνη


Giorgos-Kaminis
Twitter@EmOikonomidis
Ο Γιώργος Καμίνης είναι, μαζί με τον Γιάννη Σγουρό, οι τελευταίοι εκπρόσωποι του διαχρονικού συστήματος ΠΑΣΟΚ στον χώρο της Αυτοδιοίκησης.
“Σκληρή” επιλογή του στενού επιτελείου του Γιώργου Παπανδρέου στις εκλογές του 2010 για την Αθήνα, αλλά και μια δεκαετία περίπου νωρίτερα του… βαθέως ΠΑΣΟΚ για το αξίωμα του Συνηγόρου του Πολίτη, ο Γιώργος Καμίνης επιχειρεί σήμερα, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τον Γιάννη Σγουρό, να πείσει ότι είναι ανεξάρτητος. Πέρα και πάνω από κόμματα.
Φυσικά, η πολιτική και ιδεολογική… αμνησία έχει και τα όριά της. Όπως υπάρχουν όρια και στη δημόσια ρητορική με την οποία ο σημερινός Δήμαρχος Αθηναίων προσπαθεί να πείσει ότι αξίζει ακόμη μια ευκαιρία.
Η εμφάνισή του στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα Mega”, με τον Γιώργο Οικονομέα και τον Δημήτρη Καμπουράκη, σήμερα το πρωί, ήταν εξόχως αποκαλυπτική. Ο Δήμαρχος Αθηναίων δείχνει να μην καταλαβαίνει ότι η θητεία του… πέρασε και δεν ακούμπησε από την πιο “ομιλούσα” πρωτεύουσα της Ενωμένης Ευρώπης, με ιστορική διαδρομή που απαιτεί πολύ περισσότερα από όσα έδωσε ο ίδιος αυτά τα τέσσερα χρόνια.
Η εποχή των… λογιστών, την οποία ο Γιώργος Καμίνης προσπαθεί να ξορκίσει, συνετέλεσε καθοριστικά στη “χαμηλή πτήση” μιας Ελλάδας σε βαθιά, σύνθερη και πολυεπίπεδη κρίση.
Μια κρίση από την οποία δεν θα βγει η Ελλάδα, όσο οι πρωταγωνιστές του εθνικού αφηγήματος έχει τα χαρακτηριστικά, τη νοοτροπία και την κουλτούρα χαμηλών απαιτήσεων και προσδοκιών, που συνοδεύουν την περπατησιά του Γιώργου Καμίνη στον δημόσιο βίο.
Η Αθήνα την οποία περιγράφει στις ομιλίες του, υπάρχει μόνο… στο δικό του μυαλό. Ένας απλός περίπατος στους δρόμους της, αρκεί για να θυμηθεί κανείς ότι η εικονική πραγματικότητα δεν τελείωσε με το πολιτικό ξεχαρβάλωμα του ΠΑΣΟΚ.
Όσοι… απέμειναν από το ΠΑΣΟΚ που τροποποίησε βιαίως το εθνικό dna στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, εξακολουθούν να ζουν τον μύθο τους. Εννοείται εις βάρος της χώρας και του μέλλοντός μας…

ysterografa.gr