Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Ένας χρόνος χωρίς τον Περικλή Ροδάκη

Εμφάνιση κατάλογος.jpg
 Του Γρηγόρη Κλαδούχου

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΚΛΗ ΡΟΔΑΚΗ

H καρδιά του ήταν για να την μοιράζει. Να αγαπάει τους ανθρώπους. Να είναι δάσκαλος αξιών ζωής, πολιτικής, επιστήμης. Από το 2000, ήταν προγραμματισμένη επίσκεψη κάθε καλοκαίρι στα Άνω Σουδενά. Στον Περικλή Ροδάκη και στην πάντα φιλόξενη σύντροφό του κ. Βάσω.
Ο αγαπημένος και σεβαστός Περικλής ήταν μια μεγάλη προσωπικότητα. Μαχητής της Εθνικής Ανεξαρτησίας και των Ιδεών. Μετά την Εθνική Αντίσταση συνέχισε ένα έργο Μορφωτικής Αναγέννησης. Και μέσα από τις φυλακές. Με την πράξη και το διανοητικό του έργο δεν προθύμεψε να ακολουθήσει την νικημένη αριστερά στα λάθη της.
Από την περασμένη άνοιξη ξεκινήσαμε την προβολή του έργου του. Οι φίλοι του Περικλή Ροδάκη  είναι και στο διαδίκτυο. Και σε αυτό πρέπει να κάνουμε πολλά. Το έργο του,150 βιβλία, εγκυκλοπαίδειες, το ήθος του είναι παράδειγμα απέναντι στο  πνευματικό και πανεπιστημιακό κατεστημένο της παρακμής.
Την Κυριακή 4 Μαϊου στα Άνω Σουδενά θα βρεθούμε για το ετήσιο μνημόσυνο. Ένας χρόνος χωρίς τον Περικλή. Χρόνος μιας μεγάλης απουσίας. Μας έκανε να νοιώσουμε και τι σημαίνει να μη συναντάς, να μη γνωρίζεις τέτοιους ανθρώπους νωρίτερα.
Γρηγόρης  Κλαδούχος