Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022

Μουντιάλ 2022: Ο Μακρόν παρηγορεί τον Εμπαπέ - «Οι Μπλε μας έκαναν να ονειρευτούμε» Η πρώτη αντίδραση του Γάλλου προέδρου μετά τον χαμένο τελικό από την Αργεντινή

 https://i1.prth.gr/images/1168x656/_webp/files/2022-12-18/macron-mbappe-emiliano-martinez.jpg 

Η πρώτη αντίδραση του Εμανουέλ Μακρόν μετά τον χαμένο τελικό της Γαλλίας από την Αργεντινή ήρθε στο Twitter.

Ο Γάλλος πρόεδρος που βρίσκεται στη Ντόχα, όπου παρακολούθησε το μεγάλο παιχνίδι, παρά τη στεναχώρια από την εξέλιξή του, κράτησε ψηλά το κεφάλι, γράφοντας «Les Bleus nous ont fait rêver. - Οι Μπλε μας έκαναν να ονειρευτούμε». 

Σε δεύτερη ανάρτηση, λίγα λεπτά μετά, έγραψε: «Bravo à l'équipe de France pour son parcours et sa combativité dans cette Coupe du Monde. Vous avez fait vibrer la Nation et les supporters du monde entier. Félicitations à l'Argentine pour sa victoire. -Συγχαρητήρια στη γαλλική ομάδα για την πορεία και τη μαχητικότητά της σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ενθουσιάσατε το Έθνος και τους οπαδούς σε όλο τον κόσμο. Συγχαρητήρια στην Αργεντινή για τη νίκη της». 

Ο Μακρόν «πιάστηκε» από τις τηλεοπτικές κάμερες να πανηγυρίζει έξαλλα την «επιστροφή» της Γαλλίας στη διεκδίκηση της κούπας, ωστόσο το φινάλε δεν ήταν αυτό που επιθυμούσε... Μετά τη λήξη, ο Γάλλος πρόεδρος κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο για να παρηγορήσει τον Ντιντιέ Ντεσάμπ και τους πάικτες της Εθνικής Γαλλίας.