Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Αστέρας Δερβενίου έναντίον 12!!! Πήρε πόντο στην Αρχαία Κόρινθο με κόντρα την διαιτησία του Πάγκα

Ο Αστέρας Δερβενίου αντιμετώπισε στο γήπεδο της Αρχαίας Κορίνθου 12 αντιπάλους. Τους 11 παίκτες του Ηρακλή Λεχαίου και τον κ. Πάγκα, που η διαιτησία του ήταν μακράν η χειρότερη της φετινής περιόδου. Τέτοιον κακό διαιτητή, που διαιτήτευσε με εριστικό και προκλητικό προς τους παίκτες του Αστέρα τρόπο, δεν είχε συναντήσει φέτος ο Αστέρας. Παρ’ όλα αυτά, ο Αστέρας πολύ καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, ήρθε τελικά ισόπαλος με σκορ 1 – 1, αφού κατόρθωσε να ισοφαρίσει στο τέλος του αγώνα.
Ο Αστέρας ξεκίνησε καλύτερα από τον Ηρακλή και στο 6’ ο Δημόπουλος δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα του Ηρακλή Στρατόπουλο, σουτάροντας πάνω του σε τετ-α-τετ. Στο 16’ ο Φωλιάς βγήκε μόνος του πλάγια δεξιά μέσα στην περιοχή του Ηρακλή, όπου και ανατράπηκε από τον Στρατόπουλο. Ο “διαιτητής” κ. Πάγκας, αντί να καταλογίσει πέναλτι, έδειξε κάρτα στον Φωλιά για θέατρο (βλέπε φωτο ).
Στο 25’ σε κόρνερ του Ηρακλή, ο Αθ. Παινέσης πηδώντας με τον Μετεβελή για κεφαλιά, του έκανε καταφανέστατο επιθετικό φάουλ. Οι υπόλοιποι αμυντικοί του Αστέρα σταμάτησαν, ο “διαιτητής” δεν το έδωσε και έτσι ο Αθ. Παινέσης με κοντινό σουτ πέτυχε τέρμα. Οι διαμαρτυρίες των παικτών του Αστέρα ήταν έντονες, αλλά το τέρμα μέτρησε. Ο αγώνας συνεχίστηκε αμφίρροπος με τον Ηρακλή να στέκεται λίγο καλύτερα, μετά και το sυχολογικό πλεονέκτημα που αποκόμισε από τη μέτρηση του “άκυρου” τέρματος. Όμως επικίνδυνη φάση δεν έκανε, παρά μόνο ένα σουτ του Καρσιώτη, από εξαιρετική θέση, που έφυγε πάνω από το δοκάρι του Κολιμάδη. Αλλά και ο Αστέρας δεν μπόρεσε να πλησιάσει με αξιώσεις στην εστία του Στρατόπουλου.
Στο β’ μέρος ο Αστέρας έκλεισε από την αρχή τον Ηρακλή στα καρέ του. Στο 48’ ο Κουτρούλης ξέφυγε από δεξιά και φθάνοντας στη γραμμή του άουτ, γύρισε την μπάλα στον Δημόπουλο, ο οποίος επιχείρησε με απευθείας βολέ να σκοράρει. Η μπάλα όμως έφυγε ελάχιστα lexaio ektos2έξω από το κάθετο δοκάρι του ακινητοποιημένου Στρατόπουλου (βλέπε φωτο δίπλα). Στο 53’ σε πονηρό κτύπημα κόρνερ του Δημόπουλου, η μπάλα βρήκε το πρώτο κάθετο δοκάρι και κατέληξε άουτ. Και στο 63’ ο Μερκούρης έβγαλε γλυκιά σέντρα στην καρδιά της άμυνας του Ηρακλή, όπου πετάχτηκε ο Στεφανάκος και με πλασέ προσπάθησε να σκοράρει. Η μπάλα δεν του έκανε τα κέφια, μιας και κατέληξε έξω από το κάθετο δοκάρι του Στρατόπουλου.

Ο Αστέρας συνέχισε να επιτίθεται κερδίζοντας τις μάχες στο κέντρο του γηπέδου. Μάλιστα με την προώθηση του Δάνη στην επίθεση έγινε περισσότερο επικίνδυνος και ανάγκασε τους αμυντικούς του Ηρακλή να υποπίπτουν σε πολλά φάουλ. Για τα οποία παρεμπιπτόντως είχαν από τον “διαιτητή” καλύτερη αντιμετώπιση σε χρέωση καρτών, την εκείνη που είχαν οι παίκτες του Αστέρα σε ανάλογες περιπτώσεις στο α’ μέρος. Ο Νιάνγκ σε τρεις φάσεις, ο Δημόπουλος και ο Φωλιάς δεν ολοκλήρωσαν τους εξαιρετικούς συνδυασμούς των συμπαικτών τους γιατί με τα μακρινά τους σουτ ήταν όλα άστοχα. Ο Ηρακλής είχε μια καλή φάση, όταν ο Καρσιώτης βρέθηκε από αριστερά μέσα στη περιοχή του Αστέρα, αλλά ο Κολιμάδης τον έκλεισε και απέκρουσε με τα πόδια του σουτ του. Στο 85’ σε φάουλ του Μετεβελή από το κέντρο του γηπέδου, ο Δάνης πήδησε για κεφαλιά με τον Αλ. Παινέση, ο οποίος βρήκε την μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του, ισοφαρίζοντας το σκορ σε 1 – 1 (βλέπε φωτο ).
Συμπερασματικά ο Αστέρας άφησε δύο βαθμούς, που τους δικαιούταν με την απόδοσή του, ένεκα της φλυαρίας των επιθετικών παικτών του, αλλά και της κακής διαιτησίας που τον υποχρέωσε να κυνηγά το αποτέλεσμα. Πάντως η αγωνιστικότητα των παικτών του στο τέλος του έδωσε το βαθμό της ισοπαλίας και αυτό καταγράφεται στα υπέρ τους.
Ο κ. Πάγκας ήταν ένας εξαιρετικά κακός διαιτητής. Για αυτόν το λόγο και οι πολλές αποδοκιμασίες των φιλάθλων του Αστέρα, οι οποίες μάλιστα ξέφυγαν λεκτικά κάποιες στιγμές. Όταν ο διαιτητής δεν αντιμετωπίζει με την ίδια φιλοσοφία τις δύο ομάδες, τότε και διαμαρτυρίες θα υπάρχουν και άσχημες καταστάσεις θα δημιουργούνται. Οι βοηθοί του κ.κ. Φούκης και Τρίμης δεν έκαναν σπουδαία λάθη.
ΑΣΤΕΡΑΣ : Κολιμάδης, Μερκούρης, Μετεβελής, Γιαννακόπουλος, Δάνης, Νιάνγκ, Φωλιάς, Στεφανάκος (91’ Βυζάς), Κουτρούλης, Δημόπουλος, Πεθαίνος.

asterasderveniou.gr