Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Α.Μητσόπουλος - Η λαθρολαγνεία του ΠΑΣΟΚ, φυσικός αυτουργός στο θάνατο του εμποράκου

Η φορολογική καταιγίδα που ενέσκηψε εις βάρος των μικροεπιχειρηματιών, αρχικά μέσα στο καλοκαίρι του 2011 με την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και αυτή που θα ακολουθήσει μετά την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης και το σκληρό «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα φτωχοποιήσει τεράστια τμήματα του ελληνικού λαού, εφόσον στις επερχόμενες εκλογές δεν εκλεγεί μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της Ν.Δ. με καθαρή λαϊκή εντολή, ώστε να διαπραγματευθεί σοβαρά με την Τρόϊκα και να επιβάλει εκτός από αναγκαία μέτρα και μέτρα ανάπτυξης για οικονομική ελάφρυνση των μικρομεσαίων οικονομικών στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας.

Οι απάνθρωπες φορολογικές ρυθμίσεις, δεν πλήττουν πλέον μόνο μισθωτούς και συνταξιούχους, αλλά κατευθύνονται με τον πιο άγριο τρόπο και κατά των ελευθέρων επαγγελματιών και εμπόρων που αποτελούν τη ραχοκοκκαλιά και το πλέον παραγωγικό κομμάτι της ελληνικής οικονομίας. Ειδικά αν γίνει πράξη η απειλή που φημολογείται έντονα, της εφαρμογής αντικειμενικού τρόπου φορολόγησης των εισοδημάτων τους, στο ποσό των 35.000 € ετησίως (άσχετο αν η πλειοψηφία δεν βλέπει τέτοια ποσά ούτε με τα κιάλια), με 20% φορολογικό συντελεστή, είναι βέβαιο ότι θα διαλύσει κάθε εμπορική δραστηριότητα. Χαρακτηριστική δε, είναι η περίπτωση να βρεθούν 1.000.000 επαγγελματίες αντιμέτωποι με την αυτόφωρη ποινική διαδικασία και με δυσβάστακτα πρόστιμα, δεδομένου ότι εξαιτίας της οικονομικής δίνης, είναι πολύ εύκολο να γίνουν μικροφειλέτες του δημοσίου και να χρωστούν έστω και 5.000 €. Βέβαια αυτά τα απάνθρωπα μέτρα, δεν εφαρμόζονται στους αλλοδαπούς παρεμπόρους, που δρουν ανεξέλεγκτα και παράνομα σε όλη τη χώρα, χωρίς να υφίστανται τον παραμικρό φορολογικό έλεγχο και κυρώσεις από τις αρμόδιες Δ.Ο.Υ.

Οι κυβερνήσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. διαχρονικά, επιδεικνύοντας αναλγησία στα προβλήματα των Ελλήνων εμπόρων, παραβίασαν κατάφωρα, στοιχειώδεις κανόνες του Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Δικαίου, που προσφέρουν ευκαιρίες για εμπορική δραστηριότητα, πρώτα στους πολίτες του συγκεκριμένου κράτους-μέλους, κατόπιν στους ομογενείς, έπειτα στους πολίτες των άλλων κρατών-μελών της Ε.Ε. και τέλος, σε αυτούς των τρίτων χωρών.

Αποτέλεσμα αυτής της ανερμάτιστης πολιτικής είναι να πτωχεύουν ολοένα και περισσότερα ελληνικά μαγαζιά και να ανθεί το παρεμπόριο των ημιπαράνομων αλλοδαπών. Έτσι, μικρομεσαίες επιχειρήσεις με πολυάριθμο προσωπικό οδηγούν τους Έλληνες υπαλλήλους τους στο ταμείο ανεργίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα ασφαλιστικά ταμεία που δεν λαμβάνουν ασφαλιστικές εισφορές από τους ανέργους, ενώ οι αλλοδαποί που παρανόμως εφοδιάστηκαν νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής στη χώρα όλα αυτά τα χρόνια και έχουν γίνει σήμερα «επιχειρηματίες», στα πλαίσια αλληλοϋποστήριξης των κοινοτήτων τους, προσλαμβάνουν ομοεθνείς τους.

Η πολεμική που δέχονται οι Έλληνες μικροεπιχειρηματίες, έγκειται αφενός μεν στην ανικανότητα του ΠΑ.ΣΟ.Κ., που καταβαράθρωσε επί 2 χρόνια το βιοτικό επίπεδο του λαού και ως εκ τούτου χρειάζεται τα φθηνά καταστήματα των αλλοδαπών και τις υπαίθριες «κουρελούδες» των Αφρικανών και Ασιατών, για να δημιουργείται η ψευδαίσθηση στο λαό ότι έχει αγοραστική δύναμη, αφετέρου δε, στην αδυναμία του να προβάλει έστω και ίχνος αντίστασης στα διεθνή συμφέροντα που επιζητούν τη διάλυση της ελληνικής μεσοαστικής τάξης και την επιβολή οικονομικής δικτατορίας του μεγάλου κεφαλαίου.

Οι Έλληνες εξοβελίζονται από τον επιχειρηματικό στίβο. Χρέος
όλων μας είναι να τους στηρίξουμε. Να μη γίνουμε συμμέτοχοι στα σχέδια όσων στοχεύουν να τσακίσουν οικονομικά τον ατίθασο λαό μας, ώστε να τον ελέγξουν ευκολότερα.

Η εξαφάνιση των ελληνικών μαγαζιών θα σημάνει τη μονοπώληση
του εμπορίου από τους αλλοδαπούς και τα φθηνά σήμερα, καταστήματά τους, με τα σκάρτα προϊόντα τους, θα γίνουν απλησίαστα ελλείψει ανταγωνισμού. Η κατάσταση αυτή έγινε ανυπόφορη, λόγω της ανύπαρκτης ορθολογικής μεταναστευτικής πολιτικής που κατέστησε την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι, επειδή οι κυβερνήσεις Σημίτη και Παπανδρέου, αντί να πράξουν τα αυτονόητα, επιδόθηκαν σε ακατάσχετη λαθρολαγνεία και για να αποκομίσουν κομματικά οφέλη, έδωσαν επιπλέον κίνητρα στους λαθρομετανάστες για να εγκατασταθούν στη χώρα. Αν δεν καταργηθεί ο νόμος του ΠΑΣΟΚ περί απόδοσης της ελληνικής ιθαγένειας στους λαθρομετανάστες, που ξαφνικά έγιναν «νόμιμοι», αν δεν προστατευθούν τα σύνορά μας, αν δεν γίνουμε διεκδικητικοί στα διεθνή fora για αλλαγή των όρων του κανονισμού «ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙ», αν δεν υποχρεώσουμε την Τουρκία να σεβαστεί τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και του πρωτοκόλλου επανεισδοχής, αν δεν πραγματοποιηθούν μαζικές απελάσεις και όχι λύσεις-«παυσίπονα» και αν δεν σταματήσουν οι εκάστοτε «τσάροι» της Οικονομίας τη μεροληπτική υπέρ των λαθρομεταναστών πολιτική, εις βάρος των Ελλήνων φορολογουμένων, τότε το παρεμπόριο για το οποίο ανησυχούμε σήμερα, αύριο θα μετεξελιχθεί σε μονοπώλιο. Ήλθε λοιπόν η ώρα της στήριξης των Ελλήνων εμπόρων και η τιμωρία του πασοκικού παρακράτους που είναι ο φυσικός αυτουργός στο θάνατο του εμποράκου. Η νέα κυβέρνηση που θα αναλάβει τις τύχες της χώρας μετά τις εκλογές και θα είναι σίγουρα της Ν.Δ. και του Αντώνη Σαμαρά, οφείλει να αποκαταστήσει τις εις βάρος τους αδικίες και με τα μέτρα που θα λάβει για την Ανάπτυξη, να δώσει ώθηση για επανεκκίνηση της οικονομίας και της κοινωνικής ζωής της Πατρίδας μας.


ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ.
ΑΣΣΟΥ-ΛΕΧΑΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΝΟΔΕ Ν.Δ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ