Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Δεν μπορούν συγκεκριμένες συνδικαλιστικές ομάδες να δρουν ενάντια στα συμφέροντα των πολιτών

Ο Τομεάρχης Υποδομών Μεταφορών και Περιβάλλοντος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης, σχετικά με τις σχεδιαζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις της ΠΝΟ κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 «Τελειωτικό χτύπημα σε όλους τους κλάδους που ασχολούνται με τον τουρισμό, αλλά και απίστευτη ταλαιπωρία στους πολίτες αναμένεται να προκαλέσει η σχεδιαζόμενη απεργία της ΠΝΟ, κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας. Με θλίψη παρατηρούμε, ότι στο βωμό της συνδικαλιστικής επικράτησης, θυσιάζονται τα συμφέροντα των πολιτών, με το αρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας να δηλώνει μάλιστα έκπληκτο από την εξέλιξη. Δεν μπορούν συγκεκριμένες ομάδες να καπηλεύονται το δικαίωμα της απεργίας και να δημιουργούν ανυπολόγιστη οικονομική ζημιά σε εκατοντάδες επιχειρηματίες».

NOMIKH ΣΧΟΛΗ
Ο υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Θανάσης Ζορμπάς, έκανε την  ακόλουθη δήλωση:
«Η απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Αθηνών να κλείσει η Νομική Σχολή επειδή "κινδυνεύει" από υπερασπιστές των λαθρομεταναστών, δείχνει ότι ο νόμος για τα ΑΕΙ δεν εφαρμόζεται, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλου. Έτσι, αντί να έχουμε ανοιχτά πανεπιστήμια, τα κλείνουμε, γιατί τριάντα δημόσιοι λειτουργοί, αρνούνται να εφαρμόσουν το  νόμο προκειμένου να μην χάσουν τα αξιώματά τους.
Αν όμως δεν εφαρμόζεται ένας νόμος που ψηφίστηκε από 250 βουλευτές, πώς να περιμένει κανείς ότι θα προχωρήσουν οι μεγάλες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος;»