Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023

Παναθηναϊκός- Βόλος 2-0: «Λύτρωση» με Κουρμπέλη!

Παναθηναϊκός- Βόλος 2-0: «Λύτρωση» με Κουρμπέλη!  

Την τρίτη του συνεχόμενη νίκη πήρε ο Παναθηναϊκός που επικράτησε με 2-0 του Βόλου στη Λεωφόρο με τον Σεμπάστιαν Παλάσιος να κάνει πολύ καλό ματς, αλλά τον Δημήτρη Κουρμπέλη να δίνει τη λύση στο 59’ ανοίγοντας το σκορ.

Ο Αργεντινός μάλιστα μπήκε στο ματς την… τελευταία στιγμή, καθώς στην προθέρμανση ο Κλεινχέισλερ ένιωσε ενοχλήσεις και αντικαταστάθηκε! 

Οι «πράσινοι» ήταν καλύτεροι, έχασαν πολλές ευκαιρίες, είχαν δύο

δοκάρια και κατάφεραν στο β’ μέρος να «λυγίσουν» τον Βόλο, που έπαιζε από το 50’ με δέκα παίκτες.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, πίεσε τον Βόλο με τους Μαντσίνι και Παλάσιος να πλαγιοκοπούν την άμυνα των φιλοξενουμένων και στο 19’ είχαν δοκάρι με τον δεύτερο.

Έχασε ευκαιρίες με τους Ιωαννίδη και Μαντσίνι, αλλά ο Κλέιμαν και η άμυνα του Βόλου κρατούσαν γερά. Μάλιστα στο 40’ ο Σι ανέτρεψε από πίσω τον Παλάσιος μέσα στην μεγάλη περιοχή και ο διαιτητής Φωτιάς έδωσε κόρνερ προκαλώντας τις αντιδράσεις των γηπεδούχων.

Παρά το… σφυροκόπημα οι Βολιώτες άντεξαν και τελείωσαν αλώβητοι το πρώτο μέρος, αν και στο 50’ έμειναν με δέκα παίκτες, καθώς ο Σι χρεώθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε.

Ο Παναθηναϊκός είχε και δεύτερο δοκάρι δύο λεπτά αργότερα πάλι με τον Παλάσιος, που σούταρε έξω από την περιοχή.

Ο Δημήτρης Κουρμπέλης πάντως έδωσε τη λύση για τον Παναθηναϊκό στο 59’ με πλασέ μέσα από τη μικρή περιοχή, ενώ οι «πράσινοι» διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 69’ με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι που εκτέλεσε ο Σπόραρ μετά από ανατροπή του Παλάσιος.

Έτσι λοιπόν το «τριφύλλι» κατάφερε να πάρει τη νίκη επί του Βόλου με το τελικό 2-0 και να παραμείνει αήττητο για τρεις σερί αναμετρήσεις. 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι- Σένκεφελντ, Σάρλια, Βαγιαννίδης (64’ Κώτσιρας), Χουάνκαρ (86’ Πούχατς) - Ρούμπεν, Κουρμπέλης (λ.τ. 75’ Τσέριν), Παλάσιος- Μαντσίνι 75’ Βέρμπιτς), Μπερνάρ, Ιωαννίδης (63’ Σπόραρ)

ΒΟΛΟΣ (Μπράτσος): Κλέιμαν- Άλχο, Σι, Εσκοβάλ, Σιέλης- Γκάγκι (87’ Μεσκίδα) Λούνα Τσιρίνος –Πιρές (61’ Κάτσε), Καρτάλης (46’ Οζέγκοβιτς), Κούτσιας (77’ Τσοκάνης)