Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023

Το Μνημόσυνο τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

 mnimosino-2 

Το μνημόσυνο για τις σαράντα ημέρες από τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου τελέστηκε σήμερα στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, παρουσία της οικογενείας του και περίπου 250 προσκεκλημένων.

Ο κόσμος που βρέθηκε έξω από την Μητρόπολη, χειροκρότησε την οικογένεια του τέως βασιλιά της Ελλάδος, κατά την άφιξη αλλά και κατά την έξοδό τους από την Μητρόπολη. Λίγο μετά τις 11:00 έφτασε στην Μητρόπολη όλη η οικογένεια του τέως, ενώ νωρίτερα είχαν καταφτάσει οι επίσημοι καλεσμένοι.

Στη Μητρόπολη Αθηνών έδωσαν το παρών η αδελφή τού τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, επίτιμη βασίλισσα της Ισπανίας, Σοφία, η Φάνη Πάλη Πετραλιά, ο  υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου,Νότης Μηταράκης, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Ευγενία Μανωλίδου. , ο Αλκιβιάδης Στεφανής, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης , ο Αλέξανδρος Παπαδόγγονας, η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.

 Συγκινημένη η σύζυγός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Άννα Μαρία, τα παιδιά του και τα εγγόνια του, γονάτισαν από σεβασμό κατά τη διάρκεια της τελετής.

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής ακολούθησε καφές, σε συνδυασμό με ελαφρύ γεύμα, στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» ενώ αύριο θα τελεστεί το τρισάγιο στο Τατόι, όπου θα γίνουν και τα αποκαλυπτήρια του τάφου του τέως βασιλιά.