Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος: Απαιτείται ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικών έργων στην Πελοπόννησο (VIDEO)

Αποζημιώσεις στο 100% των πληγέντων και ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικών έργων που θα ξεκινήσουν από τις περιοχές της Πελοποννήσου που πλήττονται συχνά από πλημμύρες ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος κατά τη συζήτηση
Επίκαιρης Ερώτησης του Κόμματος για τις ζημιές στην Πελοπόννησο από τον κυκλώνα «Ζορμπά».
Τόνισε ότι έγιναν ζημιές σε σπίτια, καταστήματα, αυτοκίνητα, στο οδικό δίκτυο, σε δίκτυα αποχέτευσης και ύδρευσης και πρόσθεσε ότι οι καταστροφές αναδεικνύουν τη διαχρονική έλλειψη υποδομών και κεντρικού σχεδιασμού για την προστασία από τα φυσικά φαινόμενα.

Η απάντηση του υπουργού Εσωτερικών

Στην απάντησή του ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης ανέφερε ότι δόθηκαν περίπου 5 εκατ. ευρώ για αποκατάσταση υποδομών στην Πελοπόννησο από τις αρχές του 2018 και δήλωσε ότι δόθηκαν και τα επιδόματα πρώτων αναγκών και αποκατάστασης της οικοσκευής.
Σε ό,τι αφορά τα έργα υποδομής, και κυρίως αντιπλημμυρικής προστασίας, ο υπουργός Εσωτερικών έκανε ορατό πως δεν υπάρχει κάποιος κεντρικός σχεδιασμός, λέγοντας ότι είναι ευθύνη των δήμων να υποδείξουν ποια έργα θεωρούν αναγκαία.  

Η δευτερολογία του Ν. Καραθανασόπουλου

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος υπογράμμισε ότι τα αντιπλημμυρικά έργα θέλουν συγκεκριμένο σχεδιασμό και δεν πρέπει να είναι αποσπασματικά από δήμο σε δήμο με αποτέλεσμα να έχουν επιπτώσεις σε άλλη περιοχή. Σημείωσε ότι η λογική και της κυβέρνησης είναι αυτή του κόστους - οφέλους για τα έργα και για αυτό δεν επιλέγονται τα αντιπλημμυρικά έργα για την προστασία των ανθρώπων.
Αντίθετα, όπως είπε, ξοδεύονται χρήματα για αναπλάσεις πλατειών ή για την προστασία άλλων κερδοφόρων υποδομών όπως οι Εθνικές Οδοί που έχουν διόδια.

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ