Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Η Γιάννα απαντά στον Βούτση για τους Ολυμπιακούς της Αθήνας

Gianna-Aggelopoulou

Η Γιάννα Αγγελοπούλου, με επιστολή της στην ιστοσελίδα «Μεταρρύθμιση», υποστηρίζει ότι οι Ολυμπιακοί του 2004 ήταν κερδοφόροι, απαντώντας στα περί… διασύνδεσης της μεγάλης διοργάνωσης που φιλοξένησε η χώρα μας με το Μνημόνιο, που έκανε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Βούτσης.
Στην επιστολή της η κ. Αγγελοπούλου αναφέρει πως, «έχει ήδη υπάρξει λίαν έγκαιρα η πλήρης αποτύπωση στα Μέσα Επικοινωνίας της εποχής των οικονομικών δεδομένων της Οργανωτικής Επιτροπής, μέσα από τον ισολογισμό της, που- σημειώνω- υπήρξε κερδοφόρος».
«Ως προς το ευρύτερο θέμα του κόστους των Ολυμπιακών Αγώνων- συνεχίζει στην επιστολή της η κ. Αγγελοπούλου- που ανέλαβε η Ελληνική Δημοκρατία, ο υπουργός Οικονομικών προ καιρού Γιάννης Στουρνάρας, τοποθετήθηκε στη Βουλή διεξοδικά επι του ζητήματος, με αφορμή ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ κ. Γιάννη Πανούση»
Η τότε πρόεδρος της Οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών αγώνων, στην επιστολή της προσθέτει: «Αναγνωρίζοντας ότι το ζήτημα αυτό είναι υπαρκτό και χρειάζεται μία επιστημονικά θεμελιωμένη διερεύνηση, στήριξα, όπως είναι ήδη γνωστό, την εκπόνηση από το ΙΟΒΕ, σχετικής μελέτης, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένεται σύντομα να δημοσιοποιηθούν»
Σημειώνεται πως λίγο πριν την συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Γιάννα Αγγελοπούλου ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο Action24ανέφερε ότι «στην κ. Αγγελοπούλου, πρέπει να επισημανθεί ότι υπάρχει μία πολύ μεγάλη εκκρεμότητα που έχει σχέση με το πως φτάσαμε στο Μνημόνιο και αυτός είναι ο επίσημος απολογισμός για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004».
Ο κ. Βούτσης, πάντως, διευκρίνισε πως «δεν υπονοεί ότι η Γιάννα Αγγελοπούλου καταχράστηκε χρήματα του δημοσίου, αλλά τότε έγινε ένα πάρτι. Άρα επειδή ήταν πρόεδρος η κ. Αγγελοπούλου, ως προς τον απολογισμό όλα πρέπει να γνωστοποιηθούν».

υστερογραφα