Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Γιατί τσακώνονται από χτες οι παπαγάλοι;

papagaloi-tsakomosΠλήρης δικαίωση για τον Νίκο Δένδια για επιχειρηματικά και στεγαστικά δάνεια, η συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου με τους Τραπεζίτες.

Οι παπαγάλοι της οπισθοδρομικής κομπανίας που θέλουν να κρατήσουν την Ελλάδα στο σκοτάδι της υπ-ανάπτυξης, έπαψαν από εχτές να «παπαγαλίζουν» όσα μισθοφορικά τους επιβάλει ο εκάστοτε παρασιτικός εργοδότης τους και απλά τσακώνονται γιατί δεν είχαν καλή πληροφόρηση. Άλλωστε το Σαββατοκύριακο επιδόθηκαν σε προσωπικές επιθέσεις για να βοηθήσουν επικοινωνιακά την Ελλάδα να πέσει στη «σεισάχθεια» μαϊμού του ΣΥΡΙΖΑ.

Η δήλωση του Σάλλα πως οι τράπεζες πρώτον δεν ενδιαφέρονται για τους πλειστηριασμούς και δεύτερον πως είναι έτοιμες να ανταποκριθούν στη ρύθμιση για τα «κόκκινα δάνεια» και πως αυτό το νομοσχέδιο είναι υπέρ της ανάπτυξης, αφαιρεί κάθε αναστολή από όσους υποστήριξαν λασπολογόντας πως ευνοούνται οι Τράπεζες, πως ευνοούνται οι «μεγάλοι» επιχειρηματίες που για χρόνια δεν πληρώνουν τα χρέη τους κλπ.

Μα ή το ένα ισχύει ή το άλλο. Θα έλεγαν ποτέ «ναι» οι τράπεζες σε νομοσχέδιο που «θάβει» τα χρέη; Όλοι αντιλαμβάνονται πως η ρύθμιση για το ιδιωτικό χρέος είναι αναγκαία και άργησε πολύ να έρθει.

Σε κάθε περίπτωση η μικρομεσαία αγορά η ραχοκοκαλιά της οικονομίας, που δίνει θέσεις εργασίας και αγκομαχά για να κρατήσει τα ασφαλιστικά ταμεία όρθια, θα λάβει μία τεράστια ένεση ανακούφισης.

Και αυτό φέρνει διχόνοια στους παπαγάλους..

Ιωάννης Καλαμίδης
www.tokentro.gr