Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

Κορωνοϊός: Συναγερμός και έκτακτα μέτρα στο Κρανίδι – Σε ποιους γίνονται τεστ και η αγωνία των πολιτών

Κορωνοϊός: 119 οι νεκροί στην Ελλάδα - Πέθαναν δύο ασθενείς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Συναγερμός και μεγάλη ανησυχία επικρατεί στο Κρανίδι μετά τον εντοπισμό 150 κρουσμάτων θετικών στον κορωνοϊό σε ξενοδοχείο που λειτουργεί ως δομή φιλοξενίας μεταναστών.
Αυτές τις ώρες η διαδικασία της ιχνηλάτησης είναι σε πλήρη εξέλιξη και έχουν κληθεί όλοι οι κάτοικοι της περιοχής που έχουν έρθει σε επαφή με τους φιλοξενούμενους στη δομή. Στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου έχουν προσέλθει πάνω από 100 πολίτες προκειμένου να ελεγχθούν για κορονοϊό.
Πρόκειται για ιχνηλατημένες επαφές, όπως εργαζομένοι και ιδιοκτήτες τοπικών επιχειρήσεων όπου εργάζονταν μετανάστες, εργαζόμενοι σε τράπεζες, αστυνομικοί και άλλοι κάτοικοι, τους οποίους είτε είχαν επισκεφθεί οι αλλοδαποί που διαμένουν στη δομή είτε είχαν έρθει σε επαφή μαζί τους.
Μήνυμα για ψυχραιμία και νηφαλιότητα, έστειλε νωρίτερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, από το Κρανίδι, όπου μετέβη σήμερα ύστερα από τον εντοπισμό 150 κρουσμάτων θετικά στον κορονοϊό σε ξενοδοχείο που λειτουργεί ως δομή φιλοξενίας μεταναστών στην περιοχή.