Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

Κορωνοϊός-Κρανίδι: Για προληπτικούς λόγους και όχι επειδή νοσούν μεταφέρονται στο Παίδων δύο βρέφη

Ξεσπά ο πατέρας της 8χρονης Αλεξίας: Nα αλλάξει ο νόμος για τους άσκοπους πυροβολισμούς
Στο νοσοκομείο Παίδων μεταφέρονται αυτή την ώρα δύο βρέφη από τη δομή μεταναστών στο Κρανίδι.
Οπως αναφέρει το υπουργείο υγείας η μεταφορά τους γίνεται για προληπτικούς λόγους, ενώ τα βρέφη δεν έχουν διαγνωσθεί με κορωνοϊό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η μεταφορά σε νοσοκομείο της Αθήνας γίνεται έπειτα από αίτημα του πατέρα τους, που ζήτησε μεγαλύτερη ασφάλεια για τα παιδιά μέσω της νοσηλείας τους στο νοσοκομείο Παίδων, από το τοπικό κέντρο υγείας
που διαχειρίζεται και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Τα δύο βρέφη δεν νοσούν από τον κορωνοϊό.
Στα 177 ανέρχονται τα δείγματα που ελήφθησαν από το Κρανίδι και την ευρύτερη περιοχή μετά τα 151 κρούσματα κορωνοϊού στο ξενοδοχείο που λειτουργεί ως δομή μεταναστών, όπως ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης ο Νίκος Χαρδαλιάς.
Ο ίδιος εμφανίστηκε καθησυχαστικός τονίζοντας ότι όλα θα πάνε καλά στην περιοχή και ότι σε λίγο καιρό θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Ωστόσο ζήτησε από τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους τις επόμενες ημέρες. «Ειδικά οι ευπαθείς ομάδες που πρέπει να προστατευθούν» σημείωσε.
Ανέφερε ακόμη πως ελήφθησαν 177 δείγματα που αφορούν σε δυνητικές επαφές, χαμηλού ή υψηλού ρίσκου με κρούσματα. «Η υγειονομική περίθαλψη και η τροφοδοσία στη Δομή προσφύγων έχει εξασφαλιστεί. Όλα θα πάνε καλά. Αύριο το πρωί θα έχουμε πλήρη εικόνα» τόνισε.