Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Όλοι οι άνθρωποι της Κάμαλα: Με ποιους θα κάνει κυβέρνηση αν εκλεγεί - Άνοιγμα στη διαφορετικότητα αλλά και στους Ρεπουμπλικάνους

kamala-article 

Eάν η εκλεκτή του Τζο Μπάιντεν, Κάμαλα Χάρις, κερδίσει τις εκλογές, πιθανότατα να στελεχώσει το επιτελείο της με τους στενότερους συμβούλους της.

Ανεξάρτητα από το αν οι Δημοκρατικοί θα διατηρήσουν την εξουσία τους στη Γερουσία ή αν θα την λάβουν οι Ρεπουμπλικανοί, η 59χρονη Χάρις θα πρέπει να υπολογίσει ποια άτομα θα κρατήσει από την κυβέρνηση Μπάιντεν.

Σε αντίθεση με τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ, η πρώην εισαγγελέας δεν έχει μακρά καριέρα στον Λευκό Οίκο.

Ως αντιπρόεδρος των ΗΠΑ στηρίχτηκε σε μια μικρή ομάδα έμπιστων συνεργατών του Μπάιντεν για συμβουλές, καθώς και σε κορυφαίους αξιωματούχους του κόμματος, πολλοί εκ των οποίων ανήκουν στην πτέρυγα Μπαράκ Ομπάμα. Ύστερα από τέσσερα χρόνια ως αντιπρόεδρος, δεκάδες πρώην στελέχη της Χάρις είναι διασκορπισμένα στην Ουάσιγκτον, εμπλεκόμενοι σε άλλες εκτελεστικές υπηρεσίες όπως και στο Καπιτώλιο.

Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες σύγχρονες δημοκρατικές μεταβάσεις, η Χάρις και η ομάδα της θα προσπαθήσουν να στείλουν ένα μήνυμα με τις επιλογές της διασφαλίζοντας ότι ένα μελλοντικό υπουργικό συμβούλιο θα επιδείξει τη δέσμευσή της στη διαφορετικότητα — φυλετικά, γεωγραφικά και πολιτικά.

Η Κάμαλα έχει υποσχεθεί ότι μια διαφορά με τον Μπάιντεν θα ήταν πως θα διόριζε τουλάχιστον έναν Ρεπουμπλικανό στο υπουργικό της συμβούλιο, σύμφωνα με το Politico.

Για τη Χάρις, η οποία δεν έχει ακόμη ξεχωρίσει την ατζέντα της εξωτερικής της πολιτικής από αυτή του απερχόμενου προέδρου Μπάιντεν, η επιλογή του προσώπου για το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο θα είναι κάτι εντελώς άγνωστο.

Εάν εκλεγεί, η απόφαση που θα λάβει διορίζοντας τον νέο υπουργό Εξωτερικών θα έρθει σε μια κρίσιμη στιγμή, καθώς η Χάρις προσπαθεί να αντιμετωπίσει την κρίση στη Μέση Ανατολή, την επιθετικότητα της Ρωσίας στην Ευρώπη όπως επίσης και τις προσπάθειες της Κίνας να επεκτείνει την επιρροή της παγκοσμίως.

Το πρόσωπο που θα αναλάμβανε το νευραλγικό πόστο στο υπουργείο Εξωτερικών θα έπαιζε καταλυτικό ρόλο στην προσπάθειά της να εξισορροπήσει την υποστήριξη της Ουάσιγκτον προς το Τελ Αβίβ με την αυξανόμενη πίεση από το ίδιο το κόμμα της να αναλάβει δράση για να εξασφαλίσει καλύτερη προστασία για τους αμάχους στη Γάζα και τον Λίβανο.

Περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο μέλος του υπουργικού συμβουλίου, ο/η υπουργός Εξωτερικών θα έχει τη μεγαλύτερη ευκαιρία να αφήσει το στίγμα του/της στην παγκόσμια ιστορία — καλώς ή κακώς. Για παράδειγμα, ο Κόλιν Πάουελ είχε εκφωνήσει μια ηχηρή ομιλία του ΟΗΕ για το υποτιθέμενο πρόγραμμα όπλων μαζικής καταστροφής του Ιράκ πριν από τον πόλεμο που αμαύρωσε οριστικά την κληρονομιά του.

Ο Τζον Κέρι διαπραγματεύτηκε την πυρηνική συμφωνία του Ιράν υπό την ηγεσία του Μπαράκ Ομπάμα, την οποία όμως εγκατέλειψε ο τέως πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Και μετά ο Μάικ Πομπέο, ταξίδεψε κρυφά μέχρι τη Βόρεια Κορέα για να θέσει τις βάσεις αναφορικά με τις υψηλού προφίλ πυρηνικές συνομιλίες μεταξύ του Τραμπ και του Κιμ Γιονγκ Ουν (αν και αυτές οι συνομιλίες στη συνέχεια κατέρρευσαν).

Για το υπουργείο Εξωτερικών, τα ονόματα που ακούγονται έντονα είναι τα ακόλουθα σύμφωνα με το Politico.

Ουίλιαμ Μπερνς

Ο Μπερνς, διευθυντής της CIA υπό την ηγεσία του Μπάιντεν, είναι πρώην διπλωμάτης καριέρας , πρώην πρεσβευτής στη Ρωσία κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Μπους και αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κατά την διακυβέρνηση Ομπάμα. Έχει υποστήριξη και από τα δύο πολιτικά κόμματα. Ο Μπάιντεν του έχει αναθέσει μερικά δύσκολα καθήκοντα, συμπεριλαμβανομένης της κατάρριψης μιας συμφωνίας ομήρων και κατάπαυσης του πυρός που θα μπορούσε να τερματίσει τον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ-Χαμάς.

Τζεφ Φλέικ

Ο Φλέικ είναι πρώην Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής από την Αριζόνα που τα... έσπασε με τον Τραμπ και υπηρέτησε ως απεσταλμένος του Μπάιντεν στην Τουρκία μέχρι τον περασμένο μήνα, μια σκληρή διπλωματική αποστολή.  Το υπόβαθρό του στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα θα τον καθιστούσε ακραίο στο υπουργικό συμβούλιο, αλλά η επιλογή του θα μπορούσε να στείλει το μήνυμα ότι η Χάρις πιστεύει στη σημασία των ΗΠΑ να μιλά με μία φωνή σε ότι αφορά την εξωτερική πολιτική.

Η έγκριση του Φλέικ θα εξαρτηθεί εν μέρει από την επιρροή του Τραμπ και του κινήματός του MAGA μεταξύ των Ρεπουμπλικανών της Γερουσίας, αλλά οι Δημοκρατικοί πιθανότατα θα τον υποστήριζαν. Οι διπλωμάτες των ΗΠΑ, επίσης, ενδέχεται να τον καλωσόριζαν ως ένα άτομο που θεωρείται μετριοπαθές.

Κρις Μέρφι

Ο Μέρφι είναι ένας προοδευτικός πολιτικός με πολυετή εμπειρία και ενδιαφέρον για την εξωτερική πολιτική. Ξεχωρίζει εν μέρει επειδή είναι πρόθυμος να είναι πιο σκληρός με τους συμμάχους των ΗΠΑ που δεν σέβονται όπως θα έπρεπε τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως η Αίγυπτος και η Σαουδική Αραβία. Ο γερουσιαστής του Κονέκτικατ υποστήριξε την απόφαση του Μπάιντεν να αποσύρει ορισμένα όπλα από το Ισραήλ και επιμένει ότι ένα παλαιστινιακό κράτος θα είναι μέρος οποιασδήποτε μελλοντικής λύσης για την κρίση στη Μέση Ανατολή. Πολλοί Ρεπουμπλικάνοι πιθανότατα θα τον κατήγγειλαν ως υπερβολικά αριστερό σε μια διαδικασία έγκρισής του αλλά οι Δημοκρατικοί θα τον υποστήριζαν όπως και οι γερουσιαστές καθώς σπάνια εμποδίζουν κάποιον δικό τους.

Λίντα Τόμας Γκρίνφιλντ

Η Τόμας Γκρίνφελντ είναι βετεράνος της Υπηρεσίας Εξωτερικών της οποίας οι προηγούμενες θέσεις περιλαμβάνουν το αξίωμα του πρεσβευτή στη Λιβερία.  Χαίρει άκρας εμπιστοσύνης στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ειδικά μεταξύ των γυναικών και των έγχρωμων που συχνά αισθάνονται αποκλεισμένες από τις κορυφαίες τάξεις, και έχει δημιουργήσει μια καλή εργασιακή σχέση με την Χάρις, λένε μέλη της κυβέρνησης .

Έχει έντονο ενδιαφέρον για τα αφρικανικά ζητήματα, ξέρει από εξωτερική πολιτική, ειδικά μετά τη θητεία της στα Ηνωμένα Έθνη.
Εκεί, κατάφερε να συσπειρώσει πάνω από 140 χώρες για να επιπλήξει τη Ρωσία επειδή κήρυξε τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Πιτ Μπούτιτζετζ

Στα τέσσερα χρόνια που διατελεί στο υπουργικό συμβούλιο του Μπάιντεν, ο Μπούτιτζετζ , δηλωμένος ομοφυλόφιλος, θεωρείται πολιτικό ταλέντο με επικοινωνιακή μαεστρία και μεγάλες φιλοδοξίες. Το να υπηρετεί ως πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, του δίνει πολλές πιθανότητες για να αναλάβει το συγκεκριμένο αξίωμα. Ο πρώην δήμαρχος του South Bend έχει πολλές πιθανότητες για το συγκεκριμένο αξίωμα. 

Για το υπουργείο Οικονομικών

Λάελ Μπρέιναρντ

Η Μπρέιναρντ είναι μία βετεράνος οικονομολόγος με πολυετή εμπειρία στη χάραξη πολιτικής και θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μια σταθερή, συναινετική επιλογή.
Πρόσφατα διετέλεσε αντιπρόεδρος της Federal Reserve και επιβεβαιώθηκε με ψήφους 52-43 για αυτόν τον ρόλο το 2022. 

Για παράδειγμα, ο Κόλιν Πάουελ είχε εκφωνήσει μια ηχηρή ομιλία του ΟΗΕ για το υποτιθέμενο πρόγραμμα όπλων μαζικής καταστροφής του Ιράκ πριν από τον πόλεμο που αμαύρωσε οριστικά την κληρονομιά του.

Ο Τζον Κέρι διαπραγματεύτηκε την πυρηνική συμφωνία του Ιράν υπό την ηγεσία του Μπαράκ Ομπάμα, την οποία όμως εγκατέλειψε ο τέως πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Και μετά ο Μάικ Πομπέο, ταξίδεψε κρυφά μέχρι τη Βόρεια Κορέα για να θέσει τις βάσεις αναφορικά με τις υψηλού προφίλ πυρηνικές συνομιλίες μεταξύ του Τραμπ και του Κιμ Γιονγκ Ουν (αν και αυτές οι συνομιλίες στη συνέχεια κατέρρευσαν).

Για το υπουργείο Εξωτερικών, τα ονόματα που ακούγονται έντονα είναι τα ακόλουθα σύμφωνα με το Politico.

Ουίλιαμ Μπερνς
Ο Μπερνς, διευθυντής της CIA υπό την ηγεσία του Μπάιντεν, είναι πρώην διπλωμάτης καριέρας , πρώην πρεσβευτής στη Ρωσία κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Μπους και αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κατά την διακυβέρνηση Ομπάμα. Έχει υποστήριξη και από τα δύο πολιτικά κόμματα. Ο Μπάιντεν του έχει αναθέσει μερικά δύσκολα καθήκοντα, συμπεριλαμβανομένης της κατάρριψης μιας συμφωνίας ομήρων και κατάπαυσης του πυρός που θα μπορούσε να τερματίσει τον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ-Χαμάς.  

Μάικλ Μπένετ

Ένας από τους πρώην συναδέλφους της Χάρις στη Γερουσία με τον οποίο διατηρούσε ερωτική σχέση.
Ο Μπένετ προσφέρει μία άνετη πρόσβαση σε ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια που θα καθησύχαζε τη Wall Street.
Έχει επίσης σχετική εμπειρία ως μέλος της Επιτροπής Οικονομικών της Γερουσίας και είναι συν-συγγραφέας του Child Tax Credit, ένα σημαντικό στοιχείο της οικονομικής ατζέντας της απερχόμενης αντιπροέδρου. Ο Μπένετ πιστεύεται ότι θα μπορούσε να λάβει τις ευλογίες και της Γερουσίας που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Ρεπουμπλικανών.
Και με έναν Δημοκρατικό κυβερνήτη στην πολιτεία απ' όπου κατάγεται , μπορεί να διορίσει αντικαταστάτη, δεν υπάρχει δηλαδή κίνδυνος για το κόμμα να χάσει την έδρα.

Γουόλι Αντεγιέμο

Ένας βετεράνος της κυβέρνησης Ομπάμα, ο Aντεγιέμο ήταν το Νο. 2 αξιωματούχο του Υπουργείου Οικονομικών. Επέβλεπε ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο στο υπουργείο Οικονομικών, συμπεριλαμβανομένου του έργου του για την αντιμετώπιση του πολέμου της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας.
Έχει επίσης δεσμούς με τη γερουσιαστή Ελίζαμπεθ Γουόρεν, έχοντας υπηρετήσει ως ο πρώτος επικεφαλής του προσωπικού του Γραφείου Οικονομικής Προστασίας των Καταναλωτών. 

Εάν τελικά αναλάβει το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο, ο Αντεγιέμο θα ήταν ο πρώτος μαύρος υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ.

Τζίνα Ραιμόντο

Ο πρώην κυβερνήτης του Ρόουντ Άιλαντ και επιχειρηματίας ήταν στην πρώτη γραμμή της βιομηχανικής πολιτικής και του ανταγωνισμού της κυβέρνησης Μπάιντεν με την Κίνα.

Θα ήταν μια κεντρώα, φιλική προς τις επιχειρήσεις επιλογή, αν και θα μπορούσε να αποξενώσει τους προοδευτικούς.
 Ενώ το ενδιαφέρον της να διευθύνει το υπουργείο Οικονομικών είναι γνωστό, ορισμένοι σύμμαχοι της Κάμαλα Χάρις όσο και της ιδίας έχουν δηλώσει ότι οι δυο τους δεν έχουν καλή σχέση.

Μπράιαν Νέλσον

Ο Νέλσον ήταν υφυπουργός Οικονομικών κυρίως για θέματα τρομοκρατίας υπό τον Μπάιντεν μέχρι που αποχώρησε για να συμμετάσχει στην εκστρατεία της Χάρις τον Ιούλιο. Είναι στενός σύμβουλος της Χάρις, από τότε που ήταν γενικός εισαγγελέας της Καλιφόρνια. Ο Νέλσον θεωρείται ευρέως ως πρωτοπόρος για μια ανώτερη θέση στην κυβέρνηση του Χάρις.

Μπλερ Έφρον

Ο διακεκριμένος χρηματοδότης και τραπεζίτης επενδύσεων είναι μακροχρόνιος χορηγός των Δημοκρατικών και υπήρξε σημαντικός από τους πρώτους υποστηρικτές της προεδρικής υποψηφιότητας της Χάρις για το 2020.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας της, η Κάμαλα Χάρις έχει δεσμευτεί να πατάξει τις επιχειρήσεις που εμπλέκονται σε αδικοπραγίες, βασιζόμενη στην εμπειρία της από τις τράπεζες και άλλες εταιρείες ως γενικός εισαγγελέας της Καλιφόρνια.

Ταυτόχρονα, έκανε συντονισμένη προσέγγιση στους ηγέτες των επιχειρήσεων, δηλώνοντας ότι «Είναι καπιταλίστρια» προβάλλοντας τον εαυτό της ως «πρακτικό» και «ρεαλιστικό» διαχειριστή της οικονομίας.

Η Χάρις έχει αναδείξει την ανάπτυξη της μεσαίας τάξης ως «σημαία» της οικονομικής της πλατφόρμας. Επιπλέον, έχει ζητήσει φορολογικές ελαφρύνσεις για οικογένειες που για πρώτη φορά αγοράζουν σπίτι όπως και για μικρο επιχειρήσεις.

Τα σχέδιά της περιλαμβάνουν επίσης κίνητρα για την ενίσχυση της προσφοράς κατοικιών και του αμερικανικού μεταποιητικού τομέα.

Πολλές από αυτές τις ιδέες θα έχουν ευρεία υποστήριξη μεταξύ των Δημοκρατικών. Αλλά ένας υπουργός Οικονομικών της Χάρις θα πρέπει επίσης να διευθετήσει τις εσωκομματικές διαφορές σε άλλα ζητήματα, όπως η χρηματοοικονομική ρύθμιση.

Όσον αφορά τα κρυπτονομίσματα, για παράδειγμα, η Χάρις έχει σηματοδοτήσει ότι θα ακολουθούσε μια πιο φιλική προσέγγιση στον κλάδο από τις ρυθμιστικές αρχές της εποχής Μπάιντεν.

Ο επόμενος ΥΠΕΞ πάντως θα είναι αυτός που θα κατευθύνει την κυβέρνηση σε βασικές δημοσιονομικές μάχες που πρόκειται να δοθούν στην Ουάσινγκτον το 2025.

Αυτές περιλαμβάνουν μια διαφαινόμενη μάχη για το ανώτατο όριο του χρέους και διαπραγματεύσεις για μια σημαντική φορολογική συμφωνία για την αντιμετώπιση της λήξης του ρεπουμπλικανικού φορολογικού νόμου του 2017.

Γενικός Εισαγγελέας

Εάν η Χάρις βάλει στο περιθώριο τον Τραμπ την 5η Νοεμβρίου, δεν θα είναι η πρώτη της φορά που θα επιβλέπει ένα τμήμα δικαιοσύνης, αφού έχει εκλεγεί δύο φορές γενικός εισαγγελέας της Καλιφόρνια.

Και ενώ διαφημίζει το ρεκόρ της σε αυτή τη θέση σχεδόν σε κάθε ομιλία της για την προεκλογική της εκστρατεία, έχει προαναγγείλει όχι και τόσο διακριτικά ότι θα ήθελε να δώσει προτεραιότητα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Η Χάρις αναφέρει συχνά το έργο της στη διαπραγμάτευση ενός διακανονισμού με τράπεζες που συνδέονται με την στεγαστική κρίση του 2008 – περιγράφοντας την απόφασή της να καταργήσει μια σχεδόν οριστικοποιημένη πρόταση και να κερδίσει περισσότερα χρήματα για τους Καλιφορνέζους.

Εξαίρει επίσης το έργο της για τη δίωξη των ναρκέμπορων και την καταπολέμηση των σεξουαλικών εγκλημάτων.
Ο γενικός εισαγγελέας της θα κληρονομήσει μια σειρά από πολιτικές διώξεις, συμπεριλαμβανομένων των υποθέσεων εναντίον του δημάρχου της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς και φυσικά του Ντόναλντ Τραμπ.

Οι γενικοί εισαγγελείς αντιμετωπίζουν τακτικά διλήμματα που δεν κερδίζουν και το Κογκρέσο, και κανείς από αυτούς που κατείχε το αξίωμα αυτό τον τελευταίο αιώνα, δεν έχει προχωρήσει σε ανώτερα πολιτικά αξιώματα.

Κάθριν Κορτέζ Μάστο

Η ισχυρή της σχέση με την Χάρις αποκαλύφθηκε αυτό το καλοκαίρι, όταν η αντιπρόεδρος ανέθεσε στον πρώην συνάδελφό της στη Γερουσία να βοηθήσει στον έλεγχο της μικρής λίστας των πιθανών υποψηφίων της. Και μοιράζεται το ιστορικό επιβολής του νόμου της Χάρις έχοντας αξιοποιήσει τη δουλειά της ως γενική εισαγγελέας.
Πολλοί Δημοκρατικοί που την γνωρίζουν, αναμένουν ότι η γερουσιαστής της Νεβάδα θα είναι υπουργός στην κυβέρνηση της Χάρις.  

Νταγκ Τζόουνς

Ο πρώην Δημοκρατικός γερουσιαστής από την Αλαμπάμα φέρεται να ήταν φιναλίστ για το αξίωμα υπό την ηγεσία Μπάιντεν και ορισμένοι Δημοκρατικοί πίστευαν ότι θα είχε φέρει μια πολιτική ευαισθησία στο γραφείο που ο Γενικός Εισαγγελέας Μέρικ Γκάρλαντ απέφυγε. Κατά τη σύντομη θητεία του στη Γερουσία των ΗΠΑ, έχτισε σχέσεις με Ρεπουμπλικάνους που θα μπορούσαν να αποδειχθούν πολύτιμες κατά τη διάρκεια μιας διαδικασίας έγκρισής του. Και κέρδισε ευρέως επαίνους ως δικηγόρος των ΗΠΑ στην Αλαμπάμα.

Κόρι Μπούκερ

Ο Μπούκερ, ένας άλλος επίσης υποψήφιος, απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Γέιλ, θα μπορούσε να υπηρετήσει ως γενικός εισαγγελέας υπό την ηγεσία της Χάρις. Έχει μιλήσει με θέρμη για τη δικαιοσύνη και τα πολιτικά δικαιώματα. Και θα μπορούσε πιθανότατα να λάβει τις ευλογίες μιας Ρεπουμπλικανικής Γερουσίας και να αντικατασταθεί από έναν Δημοκρατικό κυβερνήτη.

Σάλι Γέιτς

Η Γέιτς ήταν το νούμερο 2 στο υπουργείο τα τελευταία χρόνια διακυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα. Ανέλαβε καθήκοντα γενικού εισαγγελέα μετά την ορκωμοσία του Τραμπ. Αλλά η παραμονή της διήρκεσε μόλις 10 ημέρες. Ο Τραμπ την απομάκρυνε γρήγορα όταν εκείνη αρνήθηκε να υπερασπιστεί το εκτελεστικό του διάταγμα που απαγόρευε τα ταξίδια από επτά χώρες με μουσουλμανική πλειοψηφία – γεγονός που την βοήθησε να κερδίσει τα εύσημα από τους Δημοκρατικούς. Αλλά αυτή η μάχη έκανε τη Γέιτς ευάλωτη σε πολιτικά πυρά, γεγονός που θα μπορούσε να περιπλέξει τις προσπάθειες για την επικύρωσή της από μια Ρεπουμπλικανική Γερουσία.

Άντι Μπεσίρ

Όπως η Χάρις, έτσι και ο κυβερνήτης του Κεντάκι ήταν γενικός εισαγγελέας της πολιτείας όπου που γεννήθηκε. Κέρδισε την επανεκλογή του το 2023 με 5 μονάδες, εντυπωσιάζοντας τους Δημοκρατικούς με την απόδοσή του σε μια «κόκκινη πολιτεία».  Θα μπορούσε να θέσει υποψηφιότητα για μια τρίτη θητεία στο Κεντάκι, αλλά ένας διορισμός στο γραφείο του γενικού εισαγγελέα, προσφέρει έναν τρόπο για να αναδείξει έναν μελλοντικό ηγέτη του κόμματος φέρνοντας παράλληλα την περιφερειακή ποικιλομορφία στο υπουργικό συμβούλιο.

Βανίτα Γκούπτα

Η Γκούπτα, γνωστή για την εργασία της σε θέματα πολιτικών δικαιωμάτων, διηύθυνε το Τμήμα Πολιτικών Δικαιωμάτων του υπουργείου τα τελευταία χρόνια της διακυβέρνησης Ομπάμα. Επέστρεψε στο υπουργείο ως ο τρίτος υψηλότερος αξιωματούχος υπό την κυβέρνηση Μπάιντεν. Οι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές την επικρίνουν εδώ και καιρό για το ιστορικό της στην αστυνόμευση, επομένως η επιβεβαίωσή της από μια Γερουσία που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικανούς φαίνεται απίθανη.