Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Μαίνεται η αντιπαράθεση Κ. Μητσοτάκη – Γ. Μιχελάκη για τη διαθεσιμότητα στους ΟΤΑ

Και μετά τη χθεσινή συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με τους επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικας, η οποία κατέληξε σε αδιέξοδο, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανέφερε ότι ως προς τα 4.000 άτομα που υπολείπονται για να συμπληρωθεί ο αριθμός των 12.500 υπαλλήλων του δεύτερου κύματος της διαθεσιμότητας για το 2013, το λόγο έχει ο Γ. Μιχελάκη, λέγοντας ότι «το υπουργείο Εσωτερικών υποστηρίζει ότι προλαβαίνει τις 4.000 διαθεσιμότητες μέσα στον Μάρτιο».
Πρόσθεσε, πάντως, ότι «εάν δεν προλάβει, υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις». Το επόμενο διάστημα θα υπάρξει νέα συνάντηση μεταξύ υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Τρόικας το προσεχές διάστημα, αλλά το κρίσιμο είναι ποια θέση παίρνει ο πρωθυπουργός στη συγκεκριμένη κόντρα. Υπάρχουν ενδείξεις ότι ο Α. Σαμαράς αποφεύγει να στηρίξει τον Κ. Μητσοτάκη, εξ ου και προέκυψε η χθεσινή αναφορά σε «εναλλακτικές λύσεις».
Το βέβαιο είναι ότι η προεκλογική κυβερνητική χαλάρωση διευκολύνει μια τακτική καθυστερήσεων στην εκπλήρωση των μνημονιακών δεσμεύσεων, η οποία όμως θα επανεξεταστεί αμέσως μετά τις εκλογές του Μαίου.

aftodioikisi.gr