Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022

Ολλανδία - Εκουαδόρ 1-1: Προβλημάτισαν οι «οράνιε», ενθουσίασε ο Ισημερινός

 Ολλανδία - Εκουαδόρ 1-1: Προβλημάτισαν οι «οράνιε», ενθουσίασε ο Ισημερινός (highlights) 

Όπως στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, έτσι και τώρα η Ολλανδία εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων και έμεινε στο 1-1 με το Εκουαδόρ.

Το εκρηκτικό ξεκίνημα των «οράνιε» δεν είχε ανάλογη συνέχεια, αφού λίγο έλειψαν να γνωρίσουν την ήττα από τον Ισημερινό, ο οποίος πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο. 

Μόλις στο 4' οι τυπικά γηπεδούχοι βρήκαν τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Ο Κλάασεν έκλεψε τη μπάλα από τον Καϊσέδο και πάσαρε αμέσως στον Γκάκπο. Ο παίκτης της Αϊντχόφεν χρίστηκε σκόρερ και σημείωσε το δεύτερο γκολ του στο Μουντιάλ του Κατάρ, καθώς είχε προηγηθεί εκείνο κόντρα στη Σενεγάλη.

Το Εκουαδόρ ανέβασε στη συνέχεια την απόδοσή του και μετά τη συμπλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Μάλιστα στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου «φλέρταρε» με την ισοφάριση. Μετά από σουτ του Πρεσιάδο εκτός περιοχής, η μπάλα έφτασε στον Εστουπινιάν, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο εκτεθειμένος Πορότσο επηρέαζε τη φάση και το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 49' ο Ισημερινός μπόρεσε να αλλάξει τις ισορροπίες χάρη στον Βαλένσια. O Εστουπινιάν σούταρε από διαγώνια θέση, ο Ντόπερτ έβγαλε με δυσκολία και ο αρχηγός του Εκουαδόρ πήρε το ριμπάουντ ισοφαρίζοντας σε 1-1. Έτσι έγινε μόλις ο τέταρτος παίκτης στην ιστορία του Μουντιάλ που έχει βάλει έξι σερί γκολ για μία ομάδα σε Παγκόσμιο Κύπελλο, μετά από τους Εουσέμπιο, Πάολο Ρόσι και Όλεγκ Σαλένκο.

Δέκα λεπτά αργότερα οι τυπικά φιλοξενούμενοι έφτασαν μία ανάσα από την ολική ανατροπή. Ο Βαλένσια βρήκε χώρο και σούταρε μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Φαν Ντάικ και στρώθηκε στον Πλάτα, ο οποίος σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Ντόπερτ.

Η Ολλανδία δεν μπόρεσε στη συνέχεια να επιβάλει το ρυθμό της και μοιραία έμεινε στο 1-1. Ο βαθμός της ισοπαλίας βρήκε και τις δύο ομάδες στην κορυφή του ομίλου με τέσσερις βαθμούς και ενώ απομένει άλλη μία αγωνιστική.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Νόπερτ, Ντάμφρις, Τίμπερ, Φαν Ντάικ, Άκε, Μπλιντ, Φρένκι ντε Γιονγκ, Κόπμαϊνερς (80' Ντε Ρουν), Κλάασεν (69' Μπερχάους), Μπέρχβαϊν (46' Ντεπάι), Χάκπο (80' Βέγκχορστ)

ΕΚΟΥΑΔΟΡ: Γκαλίντες, Πρεσιάδο, Ινκαπιέ, Πορόσο, Τόρες, Εστουπινιάν, Καϊσέδο, Μέντες, Πλάτα (90' Ιμπάρα), Ένερ Βαλένσια (90' Ροντρίγκες), Εστράδα (74' Σαρμιέντο).

βαθμολογία

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

Ολλανδία            1      3-1  4

Ισημερινός         1      3-1   4

Σενεγάλη           2      3-3   3

Κατάρ                2      1-5   0