Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022

Αγγλία - ΗΠΑ 0-0: «Κουλούρια» και όλοι μέσα στο... κόλπο

Αγγλία - ΗΠΑ 0-0: «Κουλούρια» και όλοι μέσα στο... κόλπο 

Αγγλία και ΗΠΑ αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς σκορ και πλέον όλα είναι ανοιχτά στον 2ο όμιλο του Μουντιάλ, στη 2η στροφή των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου και τα εισιτήρια για τη νοκ άουτ φάση θα ξεκαθαρίσουν την τελευταία αγωνιστική.

Μάλιστα, αυτή ήταν η τρίτη φορά που τα «Τρία Λιοντάρια» δεν μπορούν να κερδίσουν τους Αμερικανούς σε Μουντιάλ. Όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος, οι δύο ομάδες είχαν από λίγες στιγμές με κορυφαία εκείνη του Πούλισιτς στο 33' που σημάδεψε το δοκάρι του 

Στο πρώτο ημίχρονο οι Άγγλοι κατάφεραν να πάρουν τα ηνία, προσπαθώντας να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα των Αμερικανών. Μάλιστα, στο 12' το συγκρότημα του Γκάρεθ Σάουγκεϊτ είχε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ όταν ο Σάκα πάτησε περιοχή και ο Χάρι Κέιν δεν βρήκε εστία από το ύψος της περιοχής. 

Οι Αμερικανοί αντέδρασαν και λίγο έλειψε να πάρουν προβάδισμα με τον Πούλισιτς στο 33'. Ο παίκτης της Τσέλσι σούταρε έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Πίκφορντ.

Από εκεί και ύστερα, η Αγγλία δυσκολεύτηκε δεν βρήκε συνδυασμούς και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν ισόπαλες χωρίς σκορ στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο, οι τυπικά φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που ανέβασαν τις γραμμές τους και με συνεχόμενα κόρνερ έκλεισαν την Αγγλία στα «καρέ» της, δίχως ωστόσο τη μεγάλη φάση μέχρι το 70'.

Με την είσοδο του Γκρίλις, τα «Τρία Λιοντάρια» ισορρόπησαν το παιχνίδι και προσπάθησαν από τα άκρα να διασπάσουν την άμυνα των Αμερικανών χωρίς αποτέλεσμα.

Διαιτητής: Βαλενσουέλα (Βενεζουέλα)

ΑΓΓΛΙΑ (Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Σο, Μαγκουάιρ, Στόουνς, Τρίπιερ, Ράις, Μπέλιγχαμ (68' Χέντερσον), Στέρλινγκ (68' Γκρίλις), Μάουντ, Σακά (78' Ράσφορντ), Κέιν.

ΗΠΑ (Μπερχάλτερ): Tέρνερ, Ντεστ (78' Μουρ), Ζίμερμαν, Ριμ, Ρόμπινσον, ΜακΚένι (78' Άαρονσον), Άνταμς, Μουσά, Γουεά (83' Σάρτζεντ), Πούλισικ, Ράιτ (83' Ρέινα). 

Β’ ΟΜΙΛΟΣ

Αγγλία      2  6-2     4                

Ιράν          2  4-6     3                

ΗΠΑ        2  1-1     2                

Ουαλία     2  1-3    1