Σάββατο 10 Απριλίου 2021

Super League 2: Επτά σερί νίκες ο Ιωνικός – Ο Λεβαδειακός πέρασε από τη Λάρισα

 Super League 2: Επτά σερί νίκες ο Ιωνικός – Ο Λεβαδειακός πέρασε από τη Λάρισα 

Με το γκάζι στο… πάτωμα πετάει ο Ιωνικός στο δρόμο για την Super League 1. Η ομάδα της Νίκαιας κέρδισε με συνοπτικές διαδικασίες και την Δόξα Δράμας (4-2), πανηγύρισε την έβδομη συνεχόμενη νίκη και καπάρωσε την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος. Επιπλέον, διατήρησε την διαφορά των πέντε βαθμών από την δεύτερη θέση, βάζοντας γερά θεμέλια για την είσοδο στα μεγάλα σαλόνια.


Τουλάχιστον επιβλητικός ήταν ο Ιωνικός στο πρώτο ημίχρονο. Έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις του και δεν άργησε να ανοίξει το σκορ. Από λάθος του Στεφανάκου -που έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια- ο Κάστρο δεν αρνήθηκε το δώρο και έγραψε το 1-0 στο 5′.

Η Δόξα Δράμας αν και ήταν κινητική από τη μέση και μπροστά με κινητήριο μοχλό τον Κουτσιανικούλη, είχε θέματα στο άλλο μισό του γηπέδου. Απείλησε πάντως με τον Πινδώνη στο 20′ και τον Αναγνωστόπουλο να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Οι Νικαιώτες που ήταν σαρωτικοί, κάθε φορά που ανακτούσαν την κατοχή της μπάλας, δεν άργησαν να σημειώσουν κι άλλο τέρμα. Στο 23′ ο Ρόλε βγήκε φάτσα-κάρτα με τον Στεφανάκο και έκανε 2-0 με άψογο πλασέ, ενώ στο 45+ ο Χάμοντ πήγε να αιφνιδιάσει τον Αναγνωστόπουλο με μακρινό σουτ.

Η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου δεν άλλαξε. Ο Ιωνικός συνέχισε στο ίδιο τέμπο, την ώρα που η Δόξα Δράμας είχε αδυναμία τόσο να κρατήσει μπάλα όσο και να απειλήσει. Ο Κάστρο πέτυχε κι άλλο όμως ακυρώθηκε στο 50′ για οφσάιντ. Κάτι ανάλογο συνέβη και στο πρώτο μέρος.

Ακολούθησε νέα ευκαιρία και τρομερή επέμβαση του Στεφανάκου σε ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον Μάναλη. Η πίεση του Ιωνικού ωστόσο απέδωσε καρπούς στο 65′ . Ο Νιάσε που πέρασε ως αλλαγή στο 62′ έκανε κίνηση φορ και με κεφαλιά πέτυχε το 3-0.

Με τη Δόξα Δράμας να έχει πετάξει λευκή πετσέτα, ο Κάστρο βρήκε την ευκαιρία για το 4-0 στο 70′, φτάνοντας τα 13 γκολ στη φετινή Super League 2.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν στο 82′ με τον Kόντο, ενώ στο 90′ ο ίδιος παίκτης διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα με διπλή προσπάθεια και έπειτα από χαμένο του πέναλτι.

Ιωνικός (Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Τσιριγώτης, Κύργιας, Κοτσώνης (74′ Μουστάκης), Παπαγεωργίου, Γκοτσούλιας, Μουμίν (62′ Νιάσε), Βλαχομήτρος (74′ Ματσούκας), Ρόλε (62′ Μάναλης), Πλατέλλας (83′ Κουϊρουκίδης), Κάστρο.

Δόξα Δράμας (Κολιτσιδάκης): Στεφανάκος, Κουκόλης (46′ Παπαργυρίου (59′ λ.τ Μενσά), Τάσιος (10′ λ.τ Πινδώνης), Άντερσον (72′ Κόντος), Παρασκευάς, Αγιώτης, Μπολάκης, Χάμοντ (46′ Μαρινάκης), Μαυριάς, Μπελεβώνης, Κουτσιανικούλης.