Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Η τρόικα πιέζει για μείωση της σύνταξης σε… ιδιοκτήτες ακινήτων

syntaxioyhoi7_0
Το μοντέλο Αυστραλίας για την καταβολή των συντάξεων βγάζει για ακόμα μια φορά από το συρτάρι της η τρόικα. Σύμφωνα με αυτό, θα δίνεται διαφορετικό ύψος σύνταξης ανάλογα με την οικογενειακή και την περιουσιακή κατάσταση, αλλά με τα εισοδήματα που έχουν οι συνταξιούχοι από άλλες πηγές, όπως για παράδειγμα από ενοίκια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα ασκεί πιέσεις στην κυβέρνηση για το συγκεκριμένο μοντέλο το οποίο θα συνδέεται με την ελάχιστη εγγυημένη σύνταξη των 360 ευρώ που θα αρχίσει να αποδίδει το κράτος από το 2015.
Όπως  αναφέρει η Ελευθεροτυπία, η σύνδεση της σύνταξης με εισοδηματικά κριτήρια τέθηκε από τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας σε συνάντηση με στελέχη του υπουργείου Εργασίας.
Κύκλοι του υπουργείου Εργασίας σημείωναν στην εφημερίδα ότι οι προτάσεις είναι από τεχνικά κλιμάκια και όχι από τους επικεφαλής της τρόικας.
Το μοντέλο στην Αυστραλία προβλέπει συντάξεις διαφορετικών ταχυτήτων. Το ποσό εξαρτάται από την ηλικία, τα έτη ασφάλισης, της οικογενειακή κατάσταση, αλλά και τα περιουσιακά στοιχεία. Λαμβάνονται υπόψιν τα εισοδήματα, η αξία των αυτοκινήτων, αλλά και τα ακίνητα που έχει κανείς εκτός από το σπίτι στο οποίο διαμένει.

arouraios.gr