Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Τα ψηφοδέλτια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε Ευρωβουλή και Πελοπόννησο


Πραγματοποιήθηκε την, Δευτέρα 7/4, σε αίθουσα της ΕΣΗΕΑ η συνέντευξη Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην οποία παρουσιάστηκαν οι θέσεις του μετώπου για την κρίσιμη μάχη των εκλογών και τα πολιτικά ζητήματα της περιόδου, καθώς και τα πρώτα ονόματα του ευρωψηφοδελτίου και  οι περιφερειακές κινήσεις που στηρίζονται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Οι ομιλητές τόνισαν ότι αυτό που διαφοροποιεί την ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι ότι παρεμβαίνει σε όλες τις μάχες στο πλευρό των εργαζομένων. Ζητά την ενίσχυση των δυνάμεων που παλεύουν ενάντια στην Ε.Ε. και την ευρωζώνη. Διεκδικεί μια χρήσιμη ψήφο για το σήμερα μιας άλλης πολιτικής σκέψης, για το αύριο των αγώνων.
Αυτά τα χαρακτηριστικά θα αποτυπώνονται και στην επιλογή των προσώπων για το ευρωψηφοδέλτιο, που θα συμπεριλαμβάνει σημαντικούς αγωνιστές από κοινωνικούς χώρους και συνδικαλιστές, όπως ο Αντώνης Σταματόπουλος, πρόεδρος σωματείου εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ, η  Ειρήνη Φωτέλλη, συνδικαλίστρια της ΕΡΤ, η Σύλβια Κοιλάκου, μέλος ΔΣ του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, η Γιώτα Σταθά, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών της ΔΕΗ, ο Σπύρος Δρίτσας, πρόεδρος συλλόγου ειδικευόμενων γιατρών στον "Ευαγγελισμό", ο Χρήστος Αργύρης, γιατρός Γ.Ν.Α. Γεννηματάς, μέλος Γ.Σ. ΑΔΕΔΥ , ο Σπύρος Κοντομάρης, μέλος ΔΣ Σωματείου εργαζομένων στο ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ και ο Κώστας Παπαδάκης, μαχόμενος δικηγόρος μέλος της ΚΕΔΔΕ και αγωνιστής για τα κοινωνικά δικαιώματα. Πολιτικά στελέχη της Αριστεράς, όπως ο Άγγελος Χάγιος, ο Χρίστος Μπίστης, ο Γιάννης Φελέκης, ο Παναγιώτης Σωτήρης, ο Πάνος Γκαργκάνας, ο Αντώνης Δραγανίγος, ο Παναγιώτης Μαυροειδής, ο Δημήτρης Μπλάνας, ο Δημήτρης Σαραφιανός, αλλά και διανοούμενοι, επιστήμονες και δημοσιογράφοι όπως ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας, αναπληρωτής καθηγητής αιματολογίας στο Πανεπιστήμιο "Pierre et Marie Curie (Paris6)", ο δημοσιογράφος Γιώργος Δελαστίκ, ο δημοσιογράφος Πέτρος Παπακωνσταντίνου, η συνταξιούχος δημοσιογράφος/σκιτσογράφος Αθηνά Moss.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α
Πελοπόννησος
ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ - Συμπόρευση για την Ανατροπή

Υποψήφιος περιφερειάρχης: Παναγιώτης Κάτσαρης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμάτα όπου ζει μέχρι σήμερα, εργαζόμενος ως γεωπόνος – βιοτεχνολόγος.
ΠΕ Κορινθίας: Πάνος Δαμέλος, ιδιωτικός υπάλληλος
ΠΕ Μεσσηνίας: Δονάτος Νίκου, φιλόλογος
ΠΕ Αργολίδας: Κωνσταντίνα Γεωργιοπούλου, νηπιαγωγός
ΠΕ Αρκαδίας: Δημήτρης Παπαγεωργίου, λογιστής/φοροτεχνικός
Στις προηγούμενες εκλογές συμμετείχε η "Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση στο Μωριά" με τον ίδιο επικεφαλής, αλλά δεν είχε εκλέξει περιφερειακό σύμβουλο.