Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Η SBMT Racing Team του ΓΕΛ Ξυλοκάστρου 10η στο Διεθνή Διαγωνισμό F1 in Schools

Η SBMT Racing Team του ΓΕΛ Ξυλοκάστρου  10η στο Διεθνή Διαγωνισμό F1 in Schools
Άλλη μια εξαιρετική διάκριση πέτυχε σε διεθνές επίπεδο το ΓΕΛ Ξυλοκάστρου και οι μαθητές του. Η ομάδα των μαθητών SBMT Racing Team, μετά τη 2η θέση στον Εθνικό Τελικό του Μαθητικού Διαγωνισμού F1 in Schools, κατέλαβε τη 10η θέση στο Διεθνή Διαγωνισμό, που πραγματοποιήθηκε από 9-12 Σεπτεμβρίου, στη Σιγκαπούρη.

  
41694393 1346157135515547_2134795288110432256_nΗ σημαντικότατη διάκριση των παιδιών (Γιώργος Αθανασούλης, Νικόλας Καψής, Νίκος Μέλλιος, Περικλής Αϊδηνόπουλος, Ανδρέας Κατσώνης), σε έναν από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς τεχνολογίας στον κόσμο, καταδεικνύει, αφενός το υψηλό επίπεδο της εκπαίδευσης που μπορεί να παρέχεται στο δημόσιο σχολείο από εξαιρετικούς λειτουργούς, και αφετέρου αποτελεί ύψιστη διάκριση και τιμή για το Δήμο μας.
Εκ μέρους του συνόλου των δημοτών, ο Δήμαρχος κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος συγχαίρει θερμότατα τα παιδιά για τη μεγάλη αυτή επιτυχία, αλλά και για την αγάπη τους στη μάθηση και την εμπειρική γνώση, που μπορεί να αποφέρει σύγχρονα μικρά τεχνολογικά επιτεύγματα.
Συγχαίρει επίσης ιδιαίτερα την διευθύντρια του λυκείου κα Σοφία Σμυρνή και τους εκπαιδευτικούς για το αξιόλογο και καινοτόμο έργο τους και την πολύτιμη συνεισφορά τους σ' αυτή τη διάκριση, καθώς και τους γονείς για την αμέριστη στήριξη της προσπάθειας των παιδιών.
Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης δήλωσε επίσης ότι, η νέα γενιά μας, με τις -καθημερινές σχεδόν- εκπλήξεις σε διακρίσεις που μας επιφυλάσσει, εγγυάται απόλυτα -και σε πραγματικά δύσκολους καιρούς- το ευοίωνο μέλλον του τόπου μας.

Γραφείο Τύπου Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης