Σάββατο 13 Μαρτίου 2021

Καθαρά Δευτέρα : Από πού θα μπορούμε να αγοράσουμε χαρταετό; – Τι ισχύει για τα σούπερ μάρκετ

 Καθαρά Δευτέρα : Από πού θα μπορούμε να αγοράσουμε χαρταετό; – Τι ισχύει για τα σούπερ μάρκετ 

Αποκλειστικά από πλανόδιους θα πωλούνται οι χαρταετοί στις περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο», αφού τα σούπερ μάρκετ απαγορεύεται να τους στα καταστήματα των δικτύων τους εξαιτίας του αυστηρού lockdown. Την ίδια στιγμή οι χώροι πώλησης εποχιακών ειδών είναι κλειστοί. 

Έτσι, ο μοναδικός τρόπος να προμηθευτείς χαρταετό είναι οι πλανόδιοι μικροπωλητές, οι οποίοι έχουν ήδη κάνει την εμφάνιση τους στους δρόμους, στα πάρκα και στις πλατείες. 

Οι αλυσίδες σουπερ μάρκετ στις περιοχές που βρίσκονται σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, αντιθέτως θα μπορούν να πωλούν χαρταετούς μόνο μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου για να μην υπάρξει αθέμιτος ανταγωνισμός έναντι των λιανεμπορικών καταστημάτων που παραμένουν κλειστά λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν.

Υπενθυμίζεται ότι το πέταγμα του χαρταετού την Καθαρά Δευτέρα μπορεί να γίνει κοντά στις οικίες των πολιτών και συγκεκριμένα εντός του οικείου δήμου ή σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας, ενώ οι μετακινήσεις με SMS 6 στο 13033 επιτρέπονται μόνο για όσους κινούνται πεζή ή με ποδήλατο.

«Το έθιμο του χαρταετού μπορεί να τηρηθεί την Καθαρά Δευτέρα με τους περιορισμούς των μετακινήσεων εντός του οικείου δήμου ή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας και λαμβάνοντας όλα τα μέτρα αποστάσεων και αποφυγής συνωστισμού στους υπαίθριους χώρους» ανακοινώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής από την Πολιτική Προστασία.