Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Ποσειδώνας ίσον Ευρώπη

Ποσειδώνας ίσον Ευρώπη
 Η ομάδα χάντμπολ του Λουτρακίου εξασφάλισε για δεύτερη χρονιά την «έξοδό» του στην Ευρώπη – Στα πλέι οφ με την ΑΕΚ για την 3η θέση στο πρωτάθλημα.

Ήταν μια παρέα ανθρώπων που κυνήγησαν ένα όνειρο. Να δημιουργήσουν μια ισχυρή ομάδα στο χάντμπολ. Παλιοί αθλητές και λάτρεις του αθλήματος έχτισαν τα τελευταία χρόνια σιγά σιγά τον Ποσειδώνα Λουτρακίου και τώρα τον καμαρώνουν να κάνει πρωταθλητισμό και να εξασφαλίζει για δεύτερη στη σειρά χρονιά την έξοδό του στην Ευρώπη.

Συνεργάζονται με καλούς παίκτες όπως ο μόνιμος πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος τα τελευταία χρόνια Γιώργος Πέρρος, πήραν ως προπονητή μια εμβληματική φυσιογνωμία του αθλήματος, το Νίκο Γραμματικό κι άρχισαν να εισπράττουν τους καρπούς των κόπων τους.

«Ψυχή» της ομάδας ο Παναγιώτης Μπεκιάρης, παλιός παίκτης του χάντμπολ νοιώθει την ομάδα σα παιδί του:

«Εφέτος παρουσιάσαμε νέο πρόσωπο. Έγιναν αλλαγές κατ΄ επιλογή και λόγω συνθηκών. Χρειάστηκε χρόνος για να δέσει η ομάδα. Πιστεύω ότι στον β΄ γύρο δείξαμε το πραγματικό μας πρόσωπο. Απόδειξη ότι χάσαμε τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε μια θέση στον τελικό σε δύο ματς με τον Διομήδη. Χάσαμε με 21-19 στο Άργος και στην παράταση στο Λουτράκι.»

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας είναι άνθρωπος του αθλητισμού. Παλιός αθλητής του βόλεϊ με διεθνείς συμμετοχές, ο Γιώργος Γκιώνης, θέλει να βοηθήσει τις αθλητικές δραστηριότητες της πόλης του, αλλά αυτό δεν είναι πάντα εφικτό.

«Βοηθάμε όσο μπορούμε όλα τα σωματεία. Και το χάντμπολ του Ποσειδώνα φυσικά που αγωνίζεται στο υψηλότερο επίπεδο. Δεν χρειάζεται να μιλήσω για τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι Δήμοι. Παρ’ όλα αυτά βοηθάμε όσο και όπως μπορούμε για να συνεχίσει το χάντμπολ να διαφημίζει τη πόλη μας.»

Όμως τα κέρδη δεν είναι μόνο άμεσα, αλλά και έμμεσα. Η άνοιξη του χάντμπολ έχει φέρει πολλά νέα παιδιά κοντά στο άθλημα. Τα τμήματα υποδομής εργάζονται με εντατικούς ρυθμούς.

Επόμενος στόχος η 3η θέση στο πρωτάθλημα. Η σειρά των αγώνων αρχίζει το Σάββατο και αντίπαλος είναι η ΑΕΚ.

pamesports.gr