Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Βασίλης Μούρτης



 Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο συνάδελφος Βασίλης Μούρτης, έγκυρος συντάκτης που κάλυπτε εδώ και πολλά χρόνια το πολιτικό ρεπορτάζ και συγκεκριμένα το ΠΑΣΟΚ.
Γεννημένος το 1953 στην Αμφιλοχία, ο Βασίλης Μούρτης μπαίνει από νωρίς στον επαγγελματικό στίβο, έχοντας χάσει στην εφηβεία τον πατέρα του.
Σπούδασε στη Σιβιτανίδειο και εργάστηκε αρχικά ως δημοσιογράφος στις εφημερίδες Αγωνιστής και Εξόρμηση. Το 1982 εντάσσεται στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αργότερα συνεργάζεται και με την ΕΡΤ3, ενώ τα τελευταία χρόνια δημιούργησε δική του ενημερωτική πύλη.
Ο Βασίλης Μούρτης αφήνει πίσω του δύο παιδιά, τον Θοδωρή και τη Νεφέλη.
Η κηδεία του αναμένεται να τελεστεί την Πέμπτη.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, για την απώλεια του δημοσιογράφου Βασίλη Μούρτη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Προκαλεί βαθιά θλίψη ο ξαφνικός και αδόκητος θάνατος του Βασίλη Μούρτη.
Ενός ιδιαίτερα αγαπητού ανθρώπου και ικανότατου δημοσιογράφου.
Είναι μια μεγάλη απώλεια για το χώρο του Τύπου.
Στην οικογένειά του εκφράζουμε τα πιο θερμά συλλυπητήριά μας 


«Θα μας λείψει ως φίλος και ως δημοσιογράφος» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του για «τον αδόκητο θάνατο του Βασίλη Μούρτη, ενός ανθρώπου με πολύχρονη προσφορά στο δημοσιογραφικό λειτούργημα, συμμετοχή και παρουσία στους αγώνες της Δημοκρατικής Παράταξης».
«Με ανήσυχο πνεύμα, δυναμική φωνή και ευθύβολη γραφή κάλυψε επί πολλά χρόνια το ρεπορτάζ του ΠΑΣΟΚ, στοχεύοντας στην ορθή και αντικειμενική ενημέρωση» τονίζεται στην ανακοίνωση του Κινήματος, εκφράζοντας «θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του».
Από την πλευρά του το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι «ένας πραγματικός δημοσιογράφος, με μακρά και δημιουργική πορεία, έφυγε αναπάντεχα από κοντά μας. Ένας δημοσιογράφος από εκείνη τη "σχολή" που ήξερε να βλέπει πίσω από τις γραμμές και τα λόγια, να αναζητά την ουσία των πραγμάτων, να φτάνει στα πραγματικά μηνύματα που έπρεπε να μεταβιβάσει στον πολίτη. Ο Βασίλης Μούρτης, υπήρξε υπόδειγμα ήθους και εντιμότητας. Υπηρέτησε με αξιοπρέπεια και το λειτούργημά του και τις δημοκρατικές του ιδέες».