Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Λευτέρης Αυγενάκης: Είναι κινδυνολόγοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ή στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων έχουν άγνοια κινδύνου;



Ο Υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρης Αυγενάκης, αναφορικά με τους ισχυρισμούς Γ. Σταθάκη για τα περιφερειακά αεροδρόμια, έκανε την ακόλουθη δήλωση:                                                      
Την Παρασκευή 29 Μαΐου, ο Υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Σταθάκης, απατώντας σε επερώτηση της Νέας Δημοκρατίας για την παντελή έλλειψη στρατηγικής, προτεραιοτήτων και χρηματοδότησης στις υποδομές και τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, χαρακτήριζε κινδυνολόγους τους βουλευτές της Ν.Δ. και συνέχιζε με απεραντολογία.
Η απάντηση στους ισχυρισμούς του, ήρθε μόλις μια μέρα μετά, κατά την επίσκεψή του στο αεροδρόμιο Χανίων «Ι. Δασκαλογιάννης», όπου οι ίδιοι οι εργαζόμενοι τον ενημέρωσαν ότι οι εργασίες έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο σε σχέση με τους ρυθμούς που είχαν τα τελευταία δυο χρόνια και χαρακτήρισαν τα όσα τους είπε «καταστροφικές ασάφειες».
Ερωτήματα, προκάλεσε η θεαματική αλλαγή στάσης από το «τέλος στην παραχώρηση των αεροδρομίων» στο «η ιδιωτικοποίηση προχωρά κανονικά…».
Από την άλλη, όσον αφορά στα προβλήματα που δημιουργούνται στα περιφερειακά αεροδρόμια από τα χρέη προς προμηθευτές, ενώ αυτά ανέρχονται στα 20 εκ. ευρώ, μέχρι στιγμής έχουν εξασφαλιστεί για όλα τα τρέχοντα έξοδά τους μόλις 2 εκ. ευρώ.
Άραγε ο κ. Υπουργός περιμένει πρώτα να κλείσουν τα αεροδρόμια και να σταματήσει το έργο στο «Ι. Δασκαλογιάννης» και μετά θα ενεργοποιηθεί;
Είναι κινδυνολόγοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ή στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων έχουν άγνοια κινδύνου;