Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

Μάτι: Ξεκινά σήμερα Δευτέρα η δίκη για τη φονική πυρκαγιά με τους 104 νεκρούς

  

Ξεκινά σήμερα, Δευτέρα η δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 104 νεκρούς.

Ειδικότερα, τέσσερα και πλέον χρόνια μετά από την τραγωδία, η Δικαιοσύνη αναμένεται για αποδώσει ποινικές ευθύνες, σε όσους κρίνει ενόχους. 21 κατηγορούμενοι, πάνω από 200 μάρτυρες, διοικητικές παλινωδίες θα τεθούν όλα στη συνεδρίαση του Σώματος.

Το «παρών» στη δικαστική αίθουσα θα δώσουν οι συγγενείς των θυμάτων, οι οποίοι περιμένουν τη δικαίωση για την μνήμη όλων όσοι έχασαν τη ζωή τους.

Η δίκη θα διεξαχθεί στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων εκτός από τις μαρτυρίες αναμένεται να ακουστούν ηχητικά ντοκουμέντα από τις συνομιλίες μεταξύ των αρμοδίων εκείνη την ημέρα.

Οι κατηγορούμενοι και τα αδικήματα

Στη λίστα των κατηγορουμένων συγκαταλέγονται τα ονόματα της τότε περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, αυτοδιοικητικών παραγόντων, στελεχών της Περιφέρειας, δημάρχων της περιοχής, στελεχών της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας.

Οι κατηγορούμενοι θα δικαστούν για κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος και συγκεκριμένα για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή δια παραλείψεως από υπόχρεους και μη, αλλά και της πρόκλησης σωματικών βλαβών κατά συρροή.