Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΣΤΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΝΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

 Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που στέκονται, εξωτερικοί χώροι και πλήθος

 

 Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα, άτομα που στέκονται, φρούτο, εξωτερικοί χώροι και κείμενο που λέει "E4"

Ένα από τα πιο γνωστά υπαίθρια δρώμενα της Λακωνίας, η «Γιορτή Κάστανου» στην Άρνα, πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία για 17η συνεχόμενη χρονιά όπου δεκάδες επισκέπτες ανηφόρησαν στην όμορφη πλαγιά του Ταϋγέτου, το τριήμερο από 28 έως 30 Οκτωβρίου.

Η γιορτή,  διοργανώνεται παραδοσιακά το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου από την Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Άρνα», όπου οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν στην όμορφη πλατεία του χωριού, ψητά και βραστά κάστανα, ζεστό τσίπουρο,

αλλά και να επισκεφθούν την ξεχωριστή υπαίθρια αγορά που αναπτύσσεται στον χώρο.

Η "Γιορτή καστάνου" στο ορεινό χωριό της Λακωνίας , την Αρνα , πατρίδα των οπλαρχηγών του 1821 Παναγιώτη και Μιχαήλ Γιατράκου, ξεκίνησε την Παρασκευή με Εγκαίνια και αγιασμό  από τον σεβ. Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσόστομο , ακολούθησε Μουσική εκδήλωση με τη χορωδία «Λιόπετρα» του Δήμου Ευρώτα. 

Το Σάββατο 29/10 η γιορτή συνεχίστηκε με Δημιουργική απασχόληση παιδιών με θέμα το κάστανο, ακολούθησε στις 18.30  Παρουσίαση παραδοσιακών χορών από το Λύκειο των Ελληνίδων Ραφήνας και στις 20.30: Μουσική βραδιά με το συγκρότημα «Φυστικί Σαλόνι».

 Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

 Οι εκδηλώσεις στην Άρνα ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 30/10 με Παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τον Λαογραφικό Σύλλογο Σπάρτης στις 12:30 για να ακολουθήσει στις 13.00  Γλέντι με λαϊκή ορχήστρα. Στο τραγούδι η Ειρήνη Χριστοφιλάκη, ο Σπύρος Κουτσοβασίλης και ο Λεωνίδας Σταρόγιαννης

Κατά το τριήμερο λειτούργησε Υπαίθρια αγορά

Τις εκδηλώσεις συνδιοργάνωσαν η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης και η Τοπική Κοινότητα Άρνας.