Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022

Με συγκίνηση υποδέχτηκε η Μεγαλόπολη το νέο της Ποιμενάρχη

  

Με αυθορμητισμό και έντονη συγκίνηση, υποδέχθηκε το νέο της Μητροπολίτη κ. κ. Νικηφόρο, η πόλη της Μεγαλόπολης Αρκαδίας.

Μετά την τελετή ενθρόνησής του, στην έδρα της Μητρόπολης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, Δημητσάνα, ακολούθησε η τελετή υποδοχής και ενθρόνισης του νέου Ποιμενάρχη, στο δήμο Μεγαλόπολης.

” Θα συμπορευτούμε μαζί για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του τόπου αυτού.

Τα γνωρίζω αυτά και σας ζητώ να είμαστε όλοι μαζί, για να βρούμε τους τρόπους αντιμετώπισής τους.

Ζητώ να είμαστε φιλόθεοι και να στοχεύσουμε στην Αγιότητα. Ζητώ να ακολουθήσουμε τον μονόδρομο της Αγάπης. Ψηλά το κεφάλι”.

Αυτά, μεταξύ άλλων, είπε στην αντιφώνησή του, ο νέος Μητροπολίτης, στην υπαίθρια εξέδρα που στήθηκε, στην πλατεία της Μεγαλόπολης. 

Και συνέχισε, λέγοντας τα εξής :

” Σας ευχαριστώ πολύ για την υποδοχή και την αγάπη σας προς το πρόσωπό μου. Έχω αγωνία για το έργο μας μέσα στην εκκλησία, ειδικά αυτή την εποχή. Θα είμαι βοηθός και συμπαραστάτης σας. Θέλω να ενθρονιστώ στις δικές σας καρδιές”.

Στην τελετή υποδοχής και ενθρόνισης, εκτός των πιστών, παρευρέθηκαν Αρχιερείς, βουλευτές, Περιφερειακή και Δημοτική Αρχή, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης Α και Β Βαθμού, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Τον προσφώνησε ο δήμαρχος Μεγαλόπολης, Θανάσης Χριστογιαννόπουλος, ο οποίος και του ζήτησε να σταθεί συμπαραστάτης στις αγωνίες και στα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας και να είναι συνοδοιπόρος στους αγώνες της μεταλιγνιτικής αυτής περιοχής.