Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022

Η «υπόκλιση» της Ρουσλάνα στο Πολυτεχνείο

  

Η νικήτρια της Eurovision του 2004 ήρθε στην Ελλάδα με αφορμή τη συμμετοχή της σε φιλανθρωπική συναυλία .

Μια από τις μαζικότερες πορείες των τελευταίων ετών ήταν η φετινή για το Πολυτεχνείο και μάλιστα χωρίς μετά το τέλος της να ζήσει η Αθήνα (σ.σ. την… τιμητική τους είχαν η Θεσσαλονίκη και η Πάτρα ) τα συνήθη έκτροπα των γνωστών αγνώστων.


Τα παραπολιτικά φλας, πάντως, δεν τράβηξαν τόσο πολύ πάνω τους ούτε η 77χρονη πρώην γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, που κατέβηκε ξανά στον δρόμο με περιπατητήρα (το γνωστό «πι»), ούτε η Μπέτυ Μπαζιάνα που έδωσε το «παρών» αγκαζέ με τον σύζυγό της Αλέξη Τσίπρα. Τα προσέλκυσε πριν από την πορεία και εντός του Πολυτεχνείου η Ουκρανή τραγουδίστρια Ρουσλάνα.

Η νικήτρια της Eurovision του 2004 ήρθε στην Ελλάδα με αφορμή τη συμμετοχή της σε φιλανθρωπική συναυλία για την στήριξη των συμπατριωτών της που βιώνουν τις συνέπειες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και αποφάσισε να τιμήσει την επέτειο της εξέγερσης των Ελλήνων φοιτητών του 1973 αφήνοντας ένα κόκκινο γαρύφαλλο στην μνημειακή κεφαλή που βρίσκεται στο προαύλιο του ΕΜΠ.

Όπως έγραψε η τραγουδίστρια στα social media η 17η Νοεμβρίου «είναι η Παγκόσμια Ημέρα Φοιτητών σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα αυτή η ημερομηνία είναι ξεχωριστή, αφού συμπίπτει με την επέτειο των φοιτητικών διαδηλώσεων κατά της στρατιωτικής χούντας των “μαύρων συνταγματαρχών” το 1973.».