Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Δημόσιο: Ξεκινάει επανέλεγχος των “πλαστών πτυχίων” – Και κόντρα Βερναρδάκη – Θεοδωράκη

Επανέλεγχο των παράτυπων απολυτηρίων που πήραν σπουδαστές από δύο ιδιωτικά εκπαιδευτήρια στην Άρτα, οι οποίοι στη συνεχεια τα χρησιμοποίησαν για την εισοδό τους στο Δημόσιο, έχει ξεκινήσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Πρόκειται για την γνωστή υπόθεση με τα 2.500 “πλαστά πτυχία” από ιδιωτικά ΤΕΕ που λειτουργούσαν παράτυπα, η οποία σήκωσε πολύ «σκόνη» πριν από μερικές ημέρες. Το θέμα ήρθε ξανά στην επικαιρότητα μετά από δήλωση του επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ Σταύρου Θεοδωράκη, στο Star, σύμφωνα με την οποία «Βρεθήκανε δυόμιση χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι με πλαστά στοιχεία. Συμφωνούμε; Και λέει η κυβέρνηση: Τους αθωώνω. Εμείς λέμε: Τους διώχνω.
Και αυτή θα ήταν μία πράξη ευθύνης απέναντι στον άνεργο που έχει το σωστό πτυχίο και δεν διορίσθηκε επειδή κάποιος πονηρός έφτιαξε ένα πλαστό στοιχείο και διορίσθηκε. Και αυτός που έκανε αυτήν την ατιμία κάποιον φίλο πολιτικό είχε, κάποιο κόμμα  είχε, που του έλεγε: Προχώρα εσύ την προσπάθειά σου και θα σε καλύψουμε».
Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης απάντησε σε υψηλούς τόνους στον κ. Θεοδωράκη, ωστόσο από την ανακοίνωσή του προέκυψε και μία είδηση: Ότι «σε κάθε περίπτωση γίνεται ήδη επανέλεγχος και θα δοθεί άμεση λύση στο πλαίσιο της νομιμότητας και του κανονισμού λειτουργίας που διέπει τον Δημόσιο Τομέα,  για όσες  παρατυπίες διαπιστωθούν».
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα όσα είχε κάνει γνωστά το υπουργείο Παιδείας επρόκειτο να φέρει ρύθμιση στη Βουλή η οποία θα διεύρυνε αντίστοιχη ρύθμιση του 2007 που είχε ψηφιστεί επί υπουργίας Μαριέττας Γιαννάκου (άρθρο 24 του ν.3577/2007 ) που προέβλεπε ότι τα συγκεκριμένα θα έπρεπε να χορηγηθούν εκ νέου κατόπιν ειδικών πτυχιακών εξετάσεων.
Ωστόσο, πριν τις ειδικές εξετάσεις το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προχωρά και σε επανέλεγχο των συγκεκριμένων απολυτηρίων.

aftodioikisi.gr