Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Εξι δικογραφίες στην Βουλή – Πολίτης μήνυσε τον Πρωθυπουργό!

vouli-wide-676
Έξι δικογραφίες διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, σύμφωνα με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ η πρώτη δικογραφία αφορά μήνυση πολίτη από τη Χαλκίδα κατά των Αντώνη Σαμαρά, Νίκου Δένδια και Χαράλαμπου Αθανασίου για τη συνομιλία Μπαλτάκου-Κασιδιάρη.
Με το ίδιο θέμα σχετίζεται και η δεύτερη δικογραφία που διαβιβάστηκε, έπειτα από μηνυτήρια αναφορά τεσσάρων πολιτών.
Εξάλλου, στη Βουλή διαβιβάστηκε αναφορά του επίκουρου εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Ιωάννη Δραγάτση, με συνημμένη ποινική προκαταρκτική δικογραφία, η οποία σχηματίστηκε με αφορμή ανώνυμη καταγγελία μέλους του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους κατά του τέως υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση του Βατοπεδίου.
Επίσης, διαβιβάστηκε δικογραφία έπειτα από μηνυτήρια αναφορά πολίτη κατά των υπουργών Εξωτερικών, Περιβάλλοντος και Εθνικής Άμυνας.
Μια ακόμη δικογραφία διαβιβάστηκε έπειτα από ανώνυμη καταγγελία κατά του τέως υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη και μια ακόμη δικογραφία διαβιβάστηκε έπειτα από ανώνυμη καταγγελία, με την οποία καταγγέλλονται ο νυν υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας και ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.

υστερογραφα.