Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Στην Αθήνα ο Ερντογάν το πρωί της Πέμπτης (07.12.2017)

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/12/erdogan-500-1.jpg

Όλα είναι έτοιμα για την άφιξη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα και ένα διήμερο «φωτιά», τόσο για την κυβέρνηση, όσο και για τους πολίτες.
Ο Ερντογάν έρχεται στην χώρα μας με… άγριες – και όχι φιλικές- διαθέσεις, όπως φάνηκε και από την συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ. Ο πρόεδρος της Τουρκίας επέλεξε παραμονές της επίσκεψής του στην Ελλάδα να αναφερθεί ξανά στην Συνθήκη της Λωζάννης και την ανάγκη για επικαιροποίησή της, αλλά και στην
υπόθεση των οκτώ τούρκων αξιωματικών.
Έτσι, λοιπόν, αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον οι συναντήσεις που θα έχει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, και τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.  
Οι κάτοικοι της Αθήνας θα πρέπει να «οπλιστούν» με υπομονή (κυρίως την Πέμπτη), καθώς η πρωτεύουσα θα είναι… φρούριο και θα υπάρχουν συνεχείς κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, κατά τις μετακινήσεις του τούρκου προέδρου.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να αφιχθεί στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 10.30 π.μ., συνοδευόμενος από την σύζυγό του και τουρκική αντιπροσωπεία. Θα τον υποδεχθεί ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.
11.30: Κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Τουρκίας κ. Recep Tayyip Erdoğan στο «Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη».
11.45: Άφιξη στο Προεδρικό Μέγαρο.
Υποδοχή από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο και τη σύζυγό του κα Βλασία Παυλοπούλου.
Επίσημη τελετή υποδοχής.
Ανάκρουση Εθνικών Ύμνων.
Επιθεώρηση τιμητικού αγήματος.
Παρουσίαση των δύο Αντιπροσωπειών.

12.00: Κατ΄ιδίαν συνάντηση των δύο Προέδρων.
12.40: Διευρυμένες συνομιλίες των δύο Αντιπροσωπειών.
13.30: Άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας κ. Recep Tayyip Erdoğan και της συνοδεύουσας αντιπροσωπείας στο Μέγαρο Μαξίμου. Υποδοχή από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αλέξη Τσίπρα.
Ιδιαίτερη συνάντηση.

14.50: Δηλώσεις στον Τύπο.
16.30: Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας κ. Recep Tayyip Erdoğan με τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, Αρχηγό της Μείζονος Αντιπολίτευσης.
19.25: Άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας κ. Recep Tayyip Erdoğan και της συζύγου του στο Προεδρικό Μέγαρο.
Υποδοχή από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο και τη σύζυγό του κα Βλασία Παυλοπούλου.
Υπογραφή Βιβλίου Επισκεπτών από τον ξένο επίσημο και τη σύζυγό του.

19.30: Επίσημο δείπνο.