Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2013

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Πρεσβευτής της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2013.

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2013 - "Σύνδεση με Σύνεση!"
217 φορείς σε 44 νομούς της Ελλάδας και την Κύπρο ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Δράσης Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, για τον φετινό 10ετή επετειακό εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ συμμετοχών. Το φετινό σύνθημα της ημέρας «Connect with respect! - Σύνδεση με σύνεση!» κινητοποίησε σχολεία, δήμους, βιβλιοθήκες, πανεπιστήμια, πολιτιστικούς φορείς, ραδιοφωνικούς σταθμούς, εταιρίες και ιδιώτες να δράσουν ως Πρεσβευτές μας και να πολλαπλασιάσουν τα μηνύματά μας με ομιλίες, θεατρικά έργα, ποιήματα, έργα ζωγραφικής, εργαστήρια, πόστερ και T-shirts.
Ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης θα είναι και φέτος Πρεσβευτής της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2013.
[Θυμηθείτε εκδηλώσεις που διοργανώσαμε τις προηγούμενες χρονιές πατώντας την αντίστοιχη χρονιά 2010, 2011, 2012]
Με μεγάλη λαμπρότητα θα διοργανωθεί φέτος η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου την Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013 στο πλαίσιο του πρώτου επετειακού εορτασμού των 10 χρόνων από την καθιέρωσή της.
Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου εορτάστηκε για πρώτη φορά στις 6 Φεβρουαρίου 2004 σε 16 χώρες, στο πλαίσιο της εκστρατείας επαγρύπνησης για ένα ασφαλέστερο διαδίκτυο SafeBorders, ένα έργο χρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα πλαίσιο Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το 2005 ανέλαβε τα ηνία το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης & Επαγρύπνησης INSAFE, και σήμερα ο αριθμός των χωρών έχει ξεπεράσει κάθε ρεκόρ φθάνοντας τις 99 παγκοσμίως!
Όλα αυτά τα χρόνια, το Δίκτυο INSAFE έχει ασχοληθεί με τις διαφορετικές εκφάνσεις του Διαδικτύου: από το διαδικτυακό εκφοβισμό μέχρι το φαινόμενο της κοινωνικής δικτύωσης και τη σύγκλιση των γενεών. Φέτος, αποφάσισε να επιλέξει μια ξεχωριστή θεματική με βαρύνουσα σημασία: «Τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις μας στους online κόσμους - Online rights and responsibilities».
Έτσι, λοιπόν, όπως κάθε χρόνο, η Δράση Ενημέρωσης Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, επίσημος διοργανωτής της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου στην Ελλάδα, σας προσκαλεί να δράσετε ως «Πρεσβευτές» και πολλαπλασιαστές της ημέρας αυτής, μεταδίδοντας το φετινό σύνθημά της: «Connect with respect! - Σύνδεση με σύνεση!», και διοργανώνοντας δικές σας εκδηλώσεις μέσα στο σχολείο σας, στο φορέα σας, στην τοπική σας κοινωνία.

Στην Πελοπόννησο εκτός από τον Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης , Πρεσβευτές της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2013 είναι:
Στην Αρκαδία, το Δημοτικό Σχολείο Λεωνιδίου (Δημιουργία αφίσας από τους μαθητές για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου).
Στην Αχαϊα, το 2ο Δημοτικό Σχολείο(Στρούμπειο) Πάτρας, το 42ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, το
50ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών ( Υλοποίηση στο σχολείο εκδήλωσης το πρωί για τους μαθητές και το απόγευμα για τους γονείς για τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου.Υλοποίηση αφίσας από τους μαθητές.), το Γυμνάσιο Σαγαίικων, το Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Πατρών, το Μουσικό Σχολείο Πατρών, το 3ο ΕΠΑΛ Πάτρας και το Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Πατρών.
Στην Ηλεία, το Δίκτυο Αφύπνισης Πολιτών και οι Σχολικοί Σύμβουλοι 1ης & 2ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Ηλείας.
Στη Λαακωνία, το Νηπιαγωγείο Αγ. Ιωάννη και το 2ο Γυμνάσιο Σπάρτης και
Στη Μεσσηνία, τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά.