Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Πλήγμα για την Πάτρα η "Αθηνά"- Χάνει 6.000 σπουδαστές - Μείον 1.000 στο Αίγιο- Ζημιά και στην τοπική οικονομία

Πλήγμα για την Πάτρα η  "Αθηνά"- Χάνει 6.000 σπουδαστές - Μείον 1.000 στο Αίγιο- Ζημιά και στην τοπική οικονομία Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση ακουμπάει και την Αχαϊα όχι με τόσο ...σοφή διάθεση
Η Αχαϊα δεν μένει ανέπαφη από τα καπρίτσια της "Αθηνάς" που έχει φέρει τα πάνω κάτω στην εκπαίδευση. Αντιθέτως η αιμορραγία φαίνεται πως είναι σημαντική από την απώλεια μεγάλου αριθμού σπουδαστών οι οποίοι συνέτειναν στην ενίσχυση όχι μόνο του εκπαιδευτικού προφίλ της περιοχής, αλλά και στην στήριξη της τοπικής οικονομίας.
Όπως πληροφορείται το thebest.gr από κύκλους του ΑΤΕΙ Πάτρας, με τις αλλαγές που φέρνει η "Αθηνά", η πόλη χάνει 6.000 φοιτητές, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την οικονομία της. Την ίδια ώρα αναχωρούν περί τους 1.000 σπουδαστές λόγω της κατάργησης των τμημάτων στο ΤΕΙ Αιγίου. Σύνολο για την Αχαϊα, 7.000 λιγότεροι σπουδαστές.
Αυτό σε μια πρόχειρη ανάγνωση σημαίνει δυνατό χτύπημα στην αγορά και μάλιστα σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή, καθώς οι φοιτητές και οι σπουδαστές, είναι ενοικιάζουν σπίτια, τρώνε σε εστιατόρια, διασκεδάζουν σε κλαμπ και σε ταβέρνες, στηρίζουν δραστηριότητες και τονώνουν τη ζωή της πόλης, αποτελώντας ένα σημαντικό μέγεθος της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής της.
Ίσως οι φορείς της περιοχής θα πρέπει να εξετάσουν σοβαρά το ενδεχόμενο της αντίδρασης σε αυτό το νέο εκπαιδευτικό χάρτη που πλήττει και την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

thebest.gr