Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Οι τρεις πρώτοι βουλευτές που κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο για τη Χρυσή Αυγή

Πολιτικοί και εκπρόσωποι των κομμάτων κλήθηκαν να καταθέσουν στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπο Βουρλιώτη, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση των 32 δικογραφιών που αφορούν εκκρεμείς υποθέσεις μελών τη Χρυσής Αυγής.

Ήδη, το πρωί κατέθεσαν στον κ. Βουρλιώτη ως μάρτυρες δημοσιογράφοι, οι οποίοι έχουν πάρει συνεντεύξεις από πρώην μέλη της Χρυσής Αυγής ή δημοσίευσαν αφηγήσεις για το έργο των μελών του κόμματος.

Στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαρ. Βουρλιώτη, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση των 32 δικογραφιών, που αφορούν εκκρεμείς υποθέσεις μελών της Χρυσής Αυγής, έχουν προσέλθει να καταθέσουν ως μάρτυρες οι βουλευτές Σ. Βούλτεψη (ΝΔ), Π. Ρήγας (ΠΑΣΟΚ) και ο Π. Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ). Στο μεταξύ, εντοπίστηκε μάρτυρας, ο οποίος θέλει να καταθέσει για τη δράση της Χρυσής Αυγής, και αναμένεται να προσέλθει και αυτός στο εισαγγελικό γραφείο.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, παρήγγειλε σε όλες τις Εισαγγελίες της χώρας να της διαβιβάσουν τις εκκρεμείς δικογραφίες που έχουν στα χέρια τους, στις οποίες εμπλέκονται μέλη της Χρυσής Αυγής.

Επίσης, ο κ. Βουρλιώτης ζήτησε να του διαβαστεί αντίγραφο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για την εμπλοκή μελών της Χρυσής Αυγής με μέλη του ΠΑΜΕ στο Πέραμα. Κατά το συμβάν αυτό σημειώθηκαν σωματικές βλάβες.

Από τη συγκέντρωση των δικογραφιών οι εισαγγελικοί λειτουργοί προσπαθούν να διαπιστώσουν, αν essυπάρχει ταύτιση προσώπων, δηλαδή αν τα ίδια άτομα συμμετέχουν σε επεισόδια που διαδραματίζονται σε διάφορες περιοχές.

newsit.gr