Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Ολοκληρώθηκε το μαζικό συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ

Λίγο πριν τις 2.00 το μεσημέρι ολοκληρώθηκε το ειρηνικό συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ ενάντια στην κινητικότητα στο Δημόσιο το οποίο είχε παλμό και μεγάλη συμμετοχή. Ανοιξαν οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας, ανοιχτός και από τη 1.30 το μεσημέρι και ο σταθμός του ΜΕΤΡΟ Συντάγματος.

Το σημερινό συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ τα είχε όλα. Πολύ κόσμο (στους 10.000 υπολογίζει τους διαδηλωτές η ΑΔΕΔΥ), πολύ παλμό και εναν κοινό παρανομαστή. Τον έντονα αντιφασιστικό τόνο που έδωσαν στην διαμαρτυρία τους οι συμμετέχοντες.


Για μια ακόμη φορά οι κλούβες των ΜΑΤ έφραξαν το δρόμο στους διαδηλωτές μια ανάσα πριν το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
"Φέρτε τον Μητσοτάκη να του πούμε ένα λογάκι" φωναξαν ρυθμικά οι διαδηλωτές. 
ΦΩΤΟ ΝEWSITΣτο συλλαλητήριο κυριάρχησαν τα αντιφασιστικά συνθήματα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Αυριο Τετάρτη διοργανώνεται απο την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 6.30 το απόγευμα στο Σύνταγμα.
 Ξεχωριστή πορεία που ξεκίνησε από την Ομόνοια πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ.
Στη 48ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στις εφορίες, οι δάσκαλοι και οι εργαζόμενοι του υπουργείου Πολιτισμού και οι δικαστικοί.
Οι καθηγητές συνεχίζουν και σήμερα την απεργία τους, το ίδιο και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Επίσης, 48ωρες κυλιόμενες απεργίες πραγματοποιούν και οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία και οι εργαζόμενοι σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

 
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, οι προνοιακές μονάδες και το ΕΚΑΒ σήμερα και αύριο λόγω συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Mε προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν, σήμερα και αύριο, οι πλοηγικές υπηρεσίες στα περισσότερα λιμάνια της χώρας, καθώς η Πανελλήνια Ένωση Πλοηγών, συμμετέχει στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Τρίωρη στάση εργασίας είχαν σήμερα από τις 10 το πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι, τα ιδιωτικά και δημόσια Μέσα Ενημέρωσης, την οποία προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).

Η διαφοροποίηση της ΓΣΕΕ


Η Συνομοσπονδία διευκρίνισε ότι στην Εκτελεστική της Επιτροπή, η οποία συνεδρίασε τη Δευτέρα, «δεν ετέθη από καμιά παράταξη πρόταση για απεργιακή κινητοποίηση σήμερα Τρίτη» και τονίζεται ότι ΓΣΕΕ αναμένει τις αποφάσεις των εργατικών κέντρων και των ομοσπονδιών μελών της, βάσει των οποίων θα καθορίσει την περαιτέρω στάση της.
Εξάλλου, έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα συνεδριάσει η Ολομέλεια της διοίκησης της Συνομοσπονδίας, προκειμένου να λάβει τις τελικές αποφάσεις.
newsit.gr