Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

191η επέτειος της Α΄ Εθνικής Συνέλευσης των Ελλήνων στην Επίδαυρο (video)


Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης ήταν το τιμώμενο πρόσωπο στον εορτασμό της 191ης επετείου της Α΄ Εθνικής Συνέλευσης των Ελλήνων και της Ανεξαρτησίας της Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Νέα Επίδαυρο. Ο Πρόεδρος της... Βουλής παρέστη στη δοξολογία και κατέθεσε στεφάνι στην αναθηματική στήλη της Α΄ Εθνοσυνέλευσης. Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε φορείς της περιοχής και σε πλήθος κόσμου που συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις, μίλησε για το ιστορικό γεγονός που σηματοδότησε την πολιτική ύπαρξη και την ανεξαρτησία του νεοσύστατου τότε Ελληνικού Κράτους, με την ψήφιση του πρώτου Συντάγματος της Ελλάδας.
Ευ. Μεϊμαράκης: «Όλοι μαζί, με ομοψυχία, να δώσουμε και να κερδίσουμε τον δύσκολο αγώνα»
«Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση βρίσκομαι σήμερα εδώ, στην πόλη στην οποία γεννήθηκε ο Κοινοβουλευτισμός.
Στην πόλη στην οποία οι πρόγονοί μας έθεσαν τις βάσεις για την κοινοβουλευτική δημοκρατία, κυρίως, όμως, για το ελληνικό κράτος.
Ήταν 20 Δεκεμβρίου του 1821 όταν άρχισαν οι εργασίες της πρώτης Εθνοσυνέλευσης. Ολοκληρώθηκαν στις 16 Ιανουαρίου του 1822 και το διάστημα αυτό εγκρίθηκαν και ψηφίστηκαν δύο καταστατικά κείμενα.
Η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας και το Προσωρινό Πολίτευμα της Ελλάδας. Δύο κείμενα που αποτέλεσαν τη βάση της δημιουργίας του Έθνους μας.
Δύο καταστατικά κείμενα που αποτελούν τη βάση των αξιών όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων. Των αξιών που μας εμπνέουν όλους διαχρονικά, όπως έχει αποδειχθεί από την ιστορία μας. Της ανεξαρτησίας, της ελευθερίας, της αλληλεγγύης, του ανθρωπισμού και της ισότητας.


korinthostv.blogspot.gr