Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Ναυπλιώτου: Η Ελλάδα πτωχεύει, κάθε… τρεις και λίγο

Maria-Naypliotou
Μια ηθοποιός που εκπέμπει φως, για να θυμηθούμε την ιστορική ατάκα του αείμνηστου Δημήτρη Χορν, η Μαρία Ναυπλιώτου, παραχωρεί συνέντευξη στον Γιώργο Λιάνη στη σημερινή “Real News”, και με όσα λέει, θυμίζει πόσο πιο μακρά μπορούν να δουν οι άνθρωποι των τεχνών και των γραμμάτων.
“Καλώς ή κακώς, μόνο από την πολιτική μπορούμε να έχουμε λύσεις. Γιατί, αυτό είναι το μόνο σύστημα, το οποίο αντιπροσωπευτικά μπορεί να κάνει κάτι. Από την άλλη μεριά όμως, σε αυτόν τον τόπο, μόνο δυο-τρεις άνθρωποι θέλησαν κάτι να κάνουν, και είχαν ένα όραμα: Ο Καποδίστριας, ο Τρικούπης, ίσως και ο Βενιζέλος. Δεν νομίζω πως αυτό που παίζεται τώρα στην Ελλάδα είναι καινούριο φαινόμενο. Είναι κάτι το οποίο άρχισε με την Απελευθέρωση, και δεν σταμάτησε ποτέ. Παίρνει συνεχώς άλλο χαρακτήρα, μπαίνει σε άλλες συνθήκες, παίρνει άλλες διαστάσεις.
Αλλά, κάθε τρεις και λίγο και πτωχεύουμε, μετά ανασταινόμαστε. Κάθε τρεις και λίγο κάποιος μας λέει τί να κάνουμε, κάθε τρεις και λίγο κάνουμε αυτό που θέλει κάποιος, αλλά… χαϊρι δεν βλέπουμε”, σχολιάζει με έμφαση η Μαρία Ναυπλιώτου στον Γιώργο Λιάνη και τη “Real News”.

ysterografa.gr