Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Ο Περόνε "βύθισε" την Κέρκυρα και... εκτόξευσε τον Αστέρα


Το γκολ του Εμάνουελ Περόνε ήταν αρκετό στον Αστέρα Τρίπολης για να πάρει τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη του και να σκαρφαλώσει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Αντίθετα η Κέρκυρα γνώρισε την πέμπτη σερί ήττα της και έμεινε μόνη στην τελευταία θέση.
Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη είχε να γευτεί τη χαρά της νίκης σε εκτός έδρας ματς από την αναμέτρηση της πρεμιέρας του πρωταθλήματος με την ΑΕΚ.
Μπήκε δυνατά στον αγώνα κόντρα στην Κέρκυρα και αφού έχασε ευκαιρίες με τον Περόνε και τον Ναβάρο, κατάφερε να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 24'.
Ο Περόνε εκτέλεσε, η μπάλα χτύπησε στον Ηλιάδη και κατέληξε στα δίχτυα του Στρατηλάτη. Η Κέρκυρα δεν μπόρεσε να αντιδράσει στο πρώτο μέρος, ενώ με την αρχή του δεύτερου έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει.
Ο Αγρίτης βρέθηκε τετ α τετ με τον Φούλοπ αλλά ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων έκανε την επέμβαση του αγώνα και κράτησε το μηδέν.
Ο Αστέρας ανέβηκε στην τρίτη θέση και πλησίασε στους 4 βαθμούς τον ΠΑΟΚ τον οποίο υποδέχεται την επόμενη εβδομάδα. Αντίθετα η Κερκυρα έμεινε για 10ο ματς χωρίς νίκη, ενώ αυτή ήταν η πέμπτη συνεχόμενη ήττα της.
Κέρκυρα (Άκης Μάντζιος)
: Στρατηλάτης, Μπουκουβάλας, Βενέτης (46' Πετρούσης), Ηλιάδης (81' Βασιλόγιαννης), Αγρίτης, Λεόν, Μοντέιρο, Τσουμάνης, Γιάντσης, Τσοκάνης (57' Διαμαντόπουλος).

Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Φούλοπ, Πιπίνης, Ουσέρο (78' Φορμίκα), Περόνε, Ράγιος (91' Κουρμπέλης), Τσαμπούρης, Αλβάρεζ, Σανκαρέ, Μπαρτολίνι, Ναβάρο, Ντε Μπλάσις (87' Φραγκουλάκης).