Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Ο διεθνής Τύπος για το τρομοκρατικό χτύπημα στα γραφεία της ΝΔ


«Σφαίρες στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος» είναι ο τίτλος του BBC καθώς η είδηση για την τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας κάνει το γύρο του κόσμου μέσω των διεθνών ΜΜΕ.
Το βρετανικό δίκτυο αναφέρει πως δεν υπήρξαν τραυματισμοί και ότι βρέθηκε σφαίρα στο γραφείο του πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά. Επισημαίνεται ότι η επίθεση έγινε με καλάσνικοφ και πως βρέθηκαν εννέα κάλυκες, ενώ γίνεται αναφορά και τις επιθέσεις που προηγήθηκαν τις προηγούμενες μέρες.
Monde: Πυροβολισμοί κοντά στα γραφεία κόμματος

Ο ανταποκριτής του BBC, Mark Lowen, μεταδίδει πως η έκρηξη των επιθέσεων έρχεται μετά τις συλλήψεις αναρχικών στη Βίλα Αμαλία, όπου κατασχέθηκαν «βόμβες μολότοφ και άλλα υλικά».
Bloomberg: Ένοπλος πυροβολεί τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Αθήνα
«Άγνωστοι δράστες άνοιξαν πυρ σε κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος κόμματος της Νέας Δημοκρατίας με καλάσνικοφ», γράφει το Reuters, σημειώνοντας πως βρέθηκε σφαίρα στο γραφείο του Αντώνη Σαμαρά και όχι κανείς δεν τραυματίστηκε.
Figaro: Πυροβολισμοί στο αρχηγείο κόμματος
«Άγνωστοι ένοπλοι «γάζωσαν» τα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, χτυπώντας μάλιστα γραφείο που χρησιμοποιεί ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς», γράφει το Associated Press, που σημειώνει ότι «καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για την επίθεση, η οποία σημειώθηκε εν μέσω ενός κύματος πολιτικά υποκινούμενης βίας από αναρχικές και ακροαριστερές ομάδες».

Η Monde θεωρεί πως οι τελευταίες επιθέσεις συνδέονται με τις επιχειρήσεις της αστυνομίας στη Βίλα Αμαλία και τη Βίλα Μαρία Κάλας, που όπως τονίζει προκάλεσε την έντονη αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ.
FoxNews: Σφαίρες στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος, δεν τραυματίστηκε κανείς
Η επίθεση στα γραφεία της ΝΔ έφτασε έως την άλλη άκρη του Ατλαντικού, με το Fox News να γράφει πως καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για την επίθεση, ενώ η Wall Street Journal έχει τίτλο: «επίθεση στο γραφείο του Έλληνα αρχηγού».
newsit.gr