Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

H προσυνεδριακή σύσκεψη της ΝO ΔE Κορινθίας. (video)

Με πρωτοβουλία του νέου Προέδρου κ. Δημητρίου Μήλιου και των μελών της ΝΟ.Δ.Ε Κορινθίας, χθες ημέρα Τετάρτη 22 Μαΐου 2013, ώρα 19:00 στο ξενοδοχείο ΕΦΥΡΑ στην Κόρινθο, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η προσυνεδριακή σύσκεψη της Διευρυμένης Νομαρχιακής Επιτροπής της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Ο Γ. Γραμματέας Οργανωτικού κος Γ. Λουλουδάκης, ο πρώην Γ. Γραμματέας Οργανωτικού και Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου κ. Μ. Αγγελάκας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Α. Αθανασόπουλος και η Τομεάρχης Κορινθίας κα Ζαχαράκη, παραβρέθηκαν στην σύσκεψη που κύριο σκοπό είχε την ενημέρωση για το Τακτικό Συνέδριο της παράταξης που θα γίνει στις  28 - 29 και 30 Ιουνίου 2013

Στην εισήγησή του ο κ. Λουλουδάκης αναφέρθηκε εκτενώς στην πολιτική της κυβέρνησης και τις επίπονες προσπάθειες που γίνονται για την σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας και την ανάπτυξη. Ενημέρωσε επίσης για το σχέδιο του Προέδρου της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κου Α. Σαμαρά για την αναμόρφωση της Οργάνωσης του κόμματος με την συμμετοχή νέων προσώπων μέσα από αξιολόγηση και τον ρόλο που θα διαδραματίσει η νεολαία σε αυτήν. Υπογράμμισε με έμφαση πως η νέα Οργάνωση της δημοκρατικής παράταξης θα γίνει μέσα από ανοιχτό διάλογο με όλα τα μέλη και τα στελέχη της αμέσως μετά το Συνέδριο. Έχει δοθεί με εντολή του Προέδρου παράταση 6 μηνών στις θητείες των θεσμικών οργάνων έτσι ώστε ομαλά να διεξαχθούν οι συνεδριακές διαδικασίες με την εκλογή συνέδρων και κατόπιν με τη λήξη του διαλόγου και την συλλογή προτάσεων να γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές πάνω στα πλαίσια της νέας μορφής της οργάνωσης
Σκοπός του όλου εγχειρήματος είναι να γίνει επιτυχής συγκερασμός του Νέου με το Παλιό και να προσαρμοστεί η αναμόρφωση της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στις ανάγκες της εποχής μας έτσι ώστε να λειτουργήσει διαχρονικά.
 Ο κ. Μ. Αγγελάκας με την ιδιότητά του ως Γ. Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου έκανε αναφορά στα έργα που κωλυσιεργούσαν για χρόνια και βρίσκονται λίγο πριν την αποπεράτωσή τους όπως :τα Γ Π Σ Κορίνθου-Τενέας-Ξυλοκάστρου και ο καθορισμός Αιγιαλού του Αγίου Νικολάου Κορίνθου. Η Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου εργάζεται με άοκνες προσπάθειες να γίνουν όλο και περισσότερα πράγματα προς όφελος του πολίτη.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι στην σύσκεψη συμμετείχαν οι Βουλευτές Κορινθίας  Χρίστος Δήμας και Νίκος Ταγαράς, η πρ. Βουλευτής Αθηνά Κόρκα, οι Πολιτευτές Πελοπίδας Καλλίρης και Θανάσης. Παπαχριστόπουλος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας Βασίλης Νανόπουλος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Μαριλένα Σούκουλη και Κ. Λέγγας, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι Πρόεδροι των ΔΗΜ.Τ.Ο Κορινθίας, τα μέλη και τα Ex officio μέλη της ΝΟ.Δ.Ε Κορινθίας, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας Γ. Ρούκης.

Τοποθετήσεις έκαναν: ο Βουλευτής κος Χ. Δήμας, η πρ. Βουλευτής κα Α. Κόρκα, ο πολιτευτής και Γ. Γραμματέας του Υπ. Υγείας κος Π. Καλλίρης, ο πολιτευτής-ιατρός Δερματολόγος κος Θ. Παπαχριστόπουλος, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας κος Γ. Ρούκης.

Ακολούθησε διάλογος με τα στελέχη της παράταξης που πλαισίωσαν την σύσκεψη, για τα τοπικά ζητήματα της Νομαρχιακής Οργάνωσης αλλά και τα προβλήματα του Νομού, εκφράζοντας εν κατακλείδι την άποψη πως όλοι μαζί πρέπει να στρατευτούμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες.
Η συμμετοχή, η αξιολόγηση, η ιεράρχηση, η εξωστρέφεια και η στοχευμένη επικοινωνία είναι οι άξονες πάνω στους οποίους θα πρέπει να κινηθεί το νέο οργανωτικό μοντέλο της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
  Τελειώνοντας ο νέος Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε Κορινθίας κος Δ. Μήλιος στην τοποθέτησή του ανακοίνωσε την λειτουργία των γραφείων της ΝΟ.Δ.Ε (Εθν. Αντίστασης 24-Κόρινθος) για το κοινό και τα μέλη της παράταξης κάθε Σάββατο από τις 10:00-13:00, στην προσπάθεια σύσφιξης των δεσμών κοινωνίας-κόμματος.
Ανακοινώθηκε επίσης πως η εκλογή Συνέδρων θα πραγματοποιηθεί στις 16 Ιουνίου 2013, ημέρα Κυριακή στα γραφεία των ΝΟ.Δ.Ε της Ν.Δ σε όλη τη χώρα εκτός του Ν. Αργολίδας που θα πραγματοποιηθούν στις 15/06/2013.
Επίσης Προσυνέδρια θα διοργανωθούν στην Πάτρα-Τρίπολη-Καλαμάτα και Ναύπλιο.
Οι ημερομηνίες θα ανακοινωθούν τις αμέσως επόμενες μέρες.
  Σημειώνεται ότι πριν από την σύσκεψη δόθηκε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

korinthostv.blogspot.gr