Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Εκτός ΠΑΣΟΚ και επίσημα η Διαμαντοπούλου

anna
Η Άννα Διαμαντοπούλου ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το ΠΑΣΟΚ και παράλληλα προανήγγειλε τη δημιουργία νέου κόμματος, που θα υπερασπίζεται την επιχειρηματικότητα, την αξιοκρατία και την στελέχωση του δημοσίου από αρίστους.
Μιλώντας στην εκπομπή «Άλλη όψη» της ΝΕΤ, και τον Μανόλη Κοττάκη η πρώην υπουργός είπε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν την εκφράζει πια, κάνοντας λόγο για έλλειψη ταυτότητας που δύσκολα θα επανακτήσει.
«Από το καλοκαίρι δεν συμμετείχα σε καμία διαδικασία του ΠΑΣΟΚ και δεν συμμετέχω. Το ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή έχει πολύ μεγάλη αδυναμία επανεκκίνησης με τις συγκεκριμένες συνθήκες», τόνισε.
Σε ερώτηση του Μανώλη Κοττάκη εάν είναι η ίδια ΠΑΣΟΚ, η κυρία Διαμαντοπούλου, υπογράμμισε: «Εγώ είμαι όπως εκατομμύρια άνθρωποι που ήταν στον χώρο της δημοκρατικής παράταξης, που εκφράστηκαν από το ΠΑΣΟΚ για 40 χρόνια, όμως δεν μπορούν να εκφραστούν σήμερα από αυτό το ΠΑΣΟΚ». Aπό το Φθινόππωρο πρέπει “να τελιώσειτο καθεστώς της τρόικας” και παράλληλα να υπάρξει υποτίμηση του ευρώ, ενώ υπογράμμισε ότι ο έλεγχος για την εφαρμογή του προγράμματος και του μνημονίου να αντικατασταθεί από το Κοινοβούλιο.

«Χρειάζεται πάρα πολύ σοβαρή ανατροπή των δεδομένων για να επανακτήσει ταυτότητα, την ηθική του αξιοπιστία . Είναι εξαιρετικά δύσκολη η κατάστασή του», συμπλήρωσε.
Αποκάλυψε επίσης ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διεργασίες με τη συμμετοχή και της ίδιας για την ίδρυση νέου πολιτικού σχηματισμού.
«Η χώρα έχει ανάγκη από ένα κόμμα με καθαρές θέσεις για την έξοδο από την κρίση, για την οικονομία, που θα εφαρμόσει την αξιοκρατία» τόνισε συγκεκριμένα, ενώ πρόσθεσε ότι λείπει ένας ηγέτης σαν τον Ελευθέριο Βενιζέλο. «Η ανάγκη της Ελλάδας είναι ένας ηγέτης που θα προκύψει από μια συλλογικότητα».
Επίσης η κ. Διαμαντοπούλου υπεραμύνθηκε των μεταρρυθμίσεων που προώθησανΠαπανδρέου και Παπαδήμου, ασκώντας κριτική στη σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ γιατί δεν τις υποστήριξε, ενώ αναγνώρισε τη συμβολή του Αντώνη Σαμαρά στη πολιτική σταθερότητα.

Σημείωσε τέλος ότι αυτή την περίοδο “...ενώ έχουμε συναρμολογήσει και πάλι το αυτοκίνητο, λείπουν η μηχανή και το καύσιμο”, ενώ τάχθηκε υπερ της ομοσπονδιοποίησης της Ευρώπης και ενός κονού ευρωπαϊκου φορολογικού συστήματος.