Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Αυτοδιάλυση και ένταξη του ΣΥΝ στον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με... αστερίσκους

Αυτοδιάλυση και ένταξη του ΣΥΝ στον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με... αστερίσκους αό την εσωκομματική αντιπολίτευση
          
Προς αυτοδιάλυση και ένταξή του στον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως οδεύει ο ΣΥΝ, όπως φάνηκε από τη συνεδρίαση της γραμματείας του που πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη. Η εξέλιξη αυτή, φέρνει ελπίδες στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλ. Τσίπρα ότι θα ανοίξει επί της ουσίας το δρόμο για την ομογενοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Συγκεκριμένα, κατά τη συνεδρίαση (από την οποία απουσίαζε ο κ. Τσίπρας ο οποίος είχε υποχρεώσεις στη Βουλή), κατατέθηκε η εισήγηση εκ μέρους της πλειοψηφίας και αποφασίστηκε ότι στις 8 Ιουνίου θα συνέλθει η ΚΕ του ΣΥΝ και στις 16 του μηνός το διαρκές συνέδριο με θέμα την αυτοδιάλυση του σχηματισμού και την ένταξή του στον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ.
Η απόφαση ναι μεν πάρθηκε, ωστόσο «αστερίσκοι» προκύπτουν από το γεγονός ότι κατά τη συνεδρίαση αναδείχθηκαν και οι διαθέσεις του Αριστερού Ρεύματος, οι οποίες βρίσκουν ανταπόκριση και εκφράζονται και στον ΣΥΡΙΖΑ, υπό την ομπρέλα της Αριστερής Πλατφόρμας. Έτσι, εντύπωση προκάλεσε η πρόταση που κατατέθηκε εκ μέρους του Αριστερού Ρεύματος, για σύγκληση του συνεδρίου του ΣΥΝ αφότου ολοκληρωθεί το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει προγραμματιστεί για τα μέσα Ιουλίου. Η πρόταση αυτή δεν υιοθετήθηκε, ωστόσο, όπως αναφέρει το «Βήμα», ερμηνεύεται ως ενδεικτική της πρόθεσης του Αριστερού Ρεύματος και της Αριστερής Πλατφόρμας να δώσουν στο προσεχές διάστημα και ως την ύστατη στιγμή, τη μάχη κατά των σχεδίων της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, υπονοώντας ακόμη και το ενδεχόμενο να μην έχει το συνέδριο την έκβαση που επιθυμεί ο κ. Τσίπρας.
Κατά πολλούς, η πρόταση αυτή στην συνεδρίαση της Τετάρτης συνιστά μία από τις ενδείξεις για το γεγονός ότι η εσωκομματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει να παίξει όλα της τα χαρτιά, προκειμένου να ανακόψει την ορμή με την οποία ο κ. Τσίπρας ευελπιστεί να προχωρήσει στο ενιαίο σχήμα και πάντως να θέσει μία σειρά ζητήματα πολιτικής, στρατηγικής, γραμμής και τακτικής.

eklogika.gr