Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Εβδομαδιαίες Προτάσεις 14/3-20/3 2022

  

Το  Τελευταίο Τρένο του Γυρισμού

Δευτέρα, 14/3 στις 23:00 

 

Ντοκιμαντέρ του Λίξιν Φαν. Η ακμάζουσα οικονομία της Κίνας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την εκμε­τάλλευση του τεράστιου πληθυσμού της, που μεταφρά­ζεται σε εκατομμύρια φθηνά εργατικά χέρια. Το ντοκι­μαντέρ διερευνά όχι μόνο τη μελλοντική μοίρα του ατόμου σε αυτή τη χαοτική κοινωνική εξέλιξη, αλλά και τα οφέλη και τις ζημίες σ’ έναν αγώνα δρόμου, που θα κρίνει την επόμενη υπερδύναμη του κόσμου. 


Νυρεμβέργη, Οι Εικόνες της Ιστορίας

Τρίτη, 15/3 στις 23:00







Ντοκιμαντέρ  σε σκηνοθεσία Ζαν-Κριστόφ Κλοτζ, που εξετάζει την ιστορία της ταινίας "Νυρεμβέργη-Μαθήματα για το Σήμερα" των αδερφών Σάλμπεργκ, η οποία αναφερόταν στη Δίκη της Νυρεμβέργης και απο­σύρθηκε από την κυκλοφορία στις ΗΠΑ κατά τη διάρ­κεια του Ψυχρού Πολέμου για γεωπολιτικούς λόγους. 










Έρωτας και Τέχνη:

Λι Μίλερ και Μαν Ραίη

Τετάρτη, 16/3 στις 23.30








Σειρά ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει φλογερούς και θυελλώδεις έρωτες μεταξύ διάσημων καλλιτεχνών, αναδεικνύοντας παράλληλα τον τρόπο που οι σχέσεις αυτές επηρέασαν την καλλιτεχνική τους δημιουργία. 










Τι Λέει ο Νόμος

Πέμπτη, 17/3 στις 23:00







Ενημερωτική εκπομπή με την Αλεξία Κουλούρη. Συζή­τηση με εκπροσώπους των κομμάτων για την ενεργεια­κή ακρίβεια, την ενεργειακή επάρκεια και την ενερ­γειακή αυτονομία, με αφορμή την κύρωση συμβάσεων στον τομέα της ενέργειας.











Η Αλίκη στις Πόλεις

Παρασκευή, 18/3 στις 22:00








Ταινία του Βιμ Βέντερς με τους: Ριούντιγκερ Φόγκε­λερ, Γιέλα Ροτλέντερ, Λίζα Κρόιτσερ (Γερμανία, 1974). Ένας δημοσιογράφος και ένα εννιάχρονο κορίτσι συνα­ντιούνται στην Αμερική, επιστρέφουν μαζί στην Ευρώ­πη και αποφασίζουν να ταξιδέψουν μαζί, αναζητώντας τη γιαγιά της μικρής.










Μικρά Μαθήματα για Έναν Μεγάλον Κόσμο

Σάββατο, 19/3 στις 18:00







Εκπομπή με την Καθηγήτρια Ιστορίας Μαρία Ευθυμί­ου, που προσεγγίζει κομβικά σημεία της παγκόσμιας ιστορίας και αποσκοπεί στο να κατανοήσουμε εξελί­ξεις, που επηρεάζουν έως σήμερα την ανθρώπινη μοί­ρα.










Σε Προσκυνώ Γλώσσα

Σάββατο, 19/3 στις 19:00








Ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθη­νών Γεώργιος Μπαμπινιώτης συνομιλεί με τη δημο­σιογράφο και κλασική φιλόλογο Βίκυ Φλέσσα για θέ­ματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.










Μια Ταινία, Μια Εποχή: Ο Γάμος της Μαρίας Μπράουν

Σάββατο, 19/3 στις 21:00








Μια σειρά ντοκιμαντέρ που φέρνει στο φως τα μυστικά της δημιουργίας, αλλά και το ιστορικό και κοινωνικό πλαίσιο σημαντικών κινηματογραφικών ταινιών. Ο Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ σκηνοθέτησε τον «Γάμο της Μαρίας Μπράουν» το 1979. Η ταινία αφηγείται τη ταραχώδη ζωή μιας γυναίκας στη Δυτική Γερμανία λίγο μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και την πορεία που ακολούθησε, προσπαθώντας να προ­σαρμοστεί στις νέες συνθήκες που διαμορφώθηκαν μετά το τέλος του πολέμου.












Το Αρνάκι

Σάββατο, 19/3 στις 23:00





Τουρκική ταινία, σε σκηνοθεσία του Κουτλού Αταμάν με τους: Νεσρίν Καβαντζάντε, Μερτ Ταστάν, Καχίτ Γκοκ (2014). Στα βάθη της Ανατολίας, μια οικογένεια ετοιμάζεται να γιορτάσει την τελετή περιτομής του πε­ντάχρονου γιου της. Η παράδοση απαιτεί να σερβιριστεί αρνί για όλους τους καλεσμένους, το κόστος όμως θα αποδειχθεί δυσβάσταχτο.












Από Τόπο σε Τόπο - Κουρήτες Κρήτης

Κυριακή, 20/3 στις 12:00





Αφιέρωμα στον Λαογραφικό Όμιλο «Κουρήτες» της Κρήτης, με τραγούδια και χορούς απ’ όλες τις γωνιές της Μεγαλονήσου. Λαογραφική Έρευνα-Παρουσίαση: Χρήστος Μυλωνάς.










Αδελφές: Το Καλοκαίρι που

Ανακαλύψαμε τις Υπερδυνάμεις μας

Κυριακή, 13/3 στις 17:30








Νορβηγική νεανική ταινία, σε σκηνοθεσία των Σίλιε Σαλομόνσεν και Άριλντ Έστιν Όμουντσεν (2020). Η εννιάχρονη Βέγκα και η πεντάχρονη αδελφή της, η Μπίλι, φεύγουν για εκδρομή και διανυκτέρευση στο δάσος. Όλα μοιάζουν υπέροχα, μέχρι τη στιγμή που ο μπαμπάς τους χτυπά τον αστράγαλό του και τα δύο κορίτσια είναι υποχρεωμένα να αναζητήσουν βοήθεια. Ο αρχικός πανικός τους, όμως, σύντομα υποχωρεί, κα­θώς υπερνικούν κάθε φόβο και ανακαλύπτουν τις υ­περδυνάμεις τους.






 

 

Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/

 

Επικοινωνία

e-mail: tv-epikoinonia@parliament.gr

Τηλ: 210-3735035

 

Προτεραιότητα του καναλιού είναι η μετάδοση των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων. Επειδή η διάρκειά τους δεν μπορεί να προϋπολογιστεί με ακρίβεια, είναι πιθανόν να συμβαίνουν απροειδοποίητες αλλαγές στο τηλεοπτικό πρόγραμμα. 

Βουλή Τηλεόραση- Επικοινωνία