Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Τα ανδρείκελα της Άγκυρας φοβούνται την ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ

Γράφει ο Ανδρέας Μητσόπουλος
 
Στα γνωστά του παραληρήματα επιδόθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος φοβούμενος την επικείμενη ανακήρυξη της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (Α.Ο.Ζ.) στο Αιγαίο, από την ελληνική κυβέρνηση και την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών μας πηγών, εκτόξευσε απειλές εναντίον της χώρας μας. Συνέστησε δε, να μην προβεί η Ελλάς σε μονομερείς ενέργειες για τη σύσταση της Α.Ο.Ζ., διότι αυτό θα δυσχέρανε τις «καλές» ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Σχέσεις που ως γνωστόν, συντηρούνται και αποφεύγονται οι εκρήξεις, χάρις στην διαχρονική υποχωρητικότητα των ελληνικών κυβερνήσεων από το 1974 και εντεύθεν. Επίσης, ο Υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Τανέρ Γιλντίζ, θεωρεί ότι η Ελλάς που μαστίζεται από την οικονομική κρίση, δεν πρέπει να ασχοληθεί με το κεφαλαιώδες ζήτημα της ίδρυσης ελληνικής Α.Ο.Ζ., ώστε να μην εγκαινιάσει «νέα πεδία αντιδικίας».

Με λίγα λόγια, οι εκ Μογγολίας ορμώμενοι υπάνθρωποι, που έχουν να επιδείξουν στο ενεργητικό τους ως ρυπαρό έθνος, σφαγές, γενοκτονίες και πλήρη απέχθεια για πάσης φύσεως ανθρώπινα δικαιώματα, δηλώνουν ότι η οποιαδήποτε ενέργεια για την ανακήρυξη ενός απόλυτου κυριαρχικού δικαιώματος της Ελλάδας, που εδράζεται στο Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας, θα σημάνει έναν ακόμη λόγο για casus belli.

Θέλουν προφανώς, να δημιουργήσουν «γκρίζες ζώνες» σε όλο το Αιγαίο, ώστε αυτό να μετατραπεί μελλοντικά σε αμφισβητούμενη περιοχή. Εργάζονται δεκαετίες για την επίτευξη αυτού του στόχου, εγείροντας κατά καιρούς θέματα για την υφαλοκρηπίδα, την επέκταση των ναυτικών μας μιλίων, τα Ίμια, την Γαύδο και την αποστρατιωτικοποίηση των Νήσων του Ανατολικού Αιγαίου, ενώ οι ίδιοι δεν σεβάστηκαν ποτέ τη Συνθήκη της Λωζάννης, καταργώντας μονομερώς το αυτοδιοίκητο καθεστώς των αλύτρωτων ελληνικών νήσων Ίμβρου και Τενέδου.

Οι σπασμωδικές ενέργειες Τούρκων αξιωματούχων υποδηλώνουν τον φόβο που αισθάνεται η Άγκυρα, μήπως βρεθεί επιτέλους μια εθνική κυβέρνηση και θέσει τις βάσεις για την ενάσκηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο, την ίδρυση Α.Ο.Ζ., την εκμετάλλευση πετρελαίου, φυσικού αερίου και υδρογονανθράκων και τέλος την έναρξη για απαγκίστρωση από την κρίση, δεδομένου ότι σε βάθος χρόνου το πολύ 10 ετών, αυτές οι πλουτοπαραγωγικές πηγές θα  αποδώσουν καρπούς και θα μετατρέψουν την Πατρίδα μας σχετικά σύντομα, σε χώρα με ισχυρή οικονομία και ακλόνητη Εθνική Άμυνα.

Οι θρασύδειλοι Τούρκοι έχουν θορυβηθεί, αλλά δεν είναι σε θέση να αποτρέψουν την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για άσκηση σοβαρής και θαρραλέας εξωτερικής πολιτικής. Η Ελλάς πρέπει να μιμηθεί την Κύπρο μας και τον πρωτεργάτη της σύστασης της κυπριακής Α.Ο.Ζ., αποβιώσαντα Ηγέτη Τάσσο Παπαδόπουλο, ο οποίος διαθέτοντας πολιτικό ανδρισμό και ελληνική λεβεντιά, προχώρησε στην κατοχύρωση του θαλασσίου οικοπέδου «12», αγνοώντας επιδεικτικά την Τουρκία, η οποία βλέποντας ότι η Κύπρος έχει κοινά συμφέροντα με Ρωσία και Ισραήλ, υποχώρησε και απέδειξε πόσο φαφλατάδες και τζάμπα μάγκες είναι οι ηγέτες της.

Η Τουρκία που απειλεί και μας συστήνει να μην δημιουργούμε «νέα πεδία αντιδικίας», καλό είναι, για το δικό της συμφέρον, να μην πάει κόντρα στη βούληση της κυβέρνησης Σαμαρά για σύσταση Α.Ο.Ζ. Μια σύσταση που η Ελλάς δικαιούται βάσει Διεθνούς Δίκαιου και δεν υποχρεούται να δώσει λόγο σε κανέναν. Νέα πεδία αντιδικίας να μην προκαλεί η Τουρκία, η οποία έχει ήδη ανοιχτά μέτωπα με τους Κούρδους της Τουρκίας, του Ιράκ και της Συρίας. Είναι αντιπαθής σε όλο τον αραβικό κόσμο και περνά παρατεταμένη περίοδο κρίσης, στις σχέσεις της με την Ρωσία του Πούτιν και το Ισραήλ. Ας μην ανοίξουν λοιπόν τώρα τουλάχιστον νέο μέτωπο με την Ελλάδα, γιατί αυτοί θα υποστούν ζημιές.

Άλλωστε χρόνια τώρα, βομβαρδιζόμαστε διαρκώς από κούφιες απειλές, ότι τάχα η Τουρκία θα μας κηρύξει πόλεμο. Περιορίζεται όμως στα λόγια, γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι μολονότι αποτελεί πληθυσμιακό γίγαντα, δεν έχει όσον αφορά την ποιότητα, υπεροπλία απέναντι στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και γιατί τρέμει τον κουρδικό ένοπλο αγώνα, που θα «οργιάσει» με ακάλυπτα τα νώτα της.

Ας λάβουν μάλιστα σοβαρά υπόψη τους τα δημοσιεύματα της έγκριτης ρωσικής εφημερίδας PRAVDA, για μια πιθανή, γενικευμένη και με τουρκική υπαιτιότητα, ελληνοτουρκική σύρραξη μέσα στο 2013 και την πιθανολογούμενη στάση που θα κρατήσει η Ρωσία σε μια τέτοια περίπτωση.

Ας καταλάβουν καλά, ότι τέτοιου είδους σεσημασμένα έθνη, όπως το τουρκικό, με κατάπτυστη ιστορία και βεβαρημένο ποινικό μητρώο, η Ανθρωπότητα απλά τα ανέχεται και περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να τα σβήσει από τον Χάρτη.

Η ελληνική κυβέρνηση δεν πρέπει να επηρεαστεί από την τεχνητή πολεμική ηχορρύπανση της Άγκυρας και οφείλει να προχωρήσει σε ενέργειες που θα ισχυροποιήσουν την Πατρίδα μας, οικονομικά και γεωστρατηγικά, όπως τη σύσταση Α.Ο.Ζ. και την προηγούμενη επέκταση των ναυτικών μας μιλίων από 6 σε 12.

Όσο για τις ανέξοδες απειλές της Τουρκίας… Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα.
elzoni.gr